Златото е по-близо от всякога: Джокович обезличи Музети и оформи мечтан финал с Алкарас!

от в 21:52 на 02.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович каза, че се нуждае от чудо, за да бъде готов на 100 процента за полуфиналния си мач от олимпийския тенис турнир и изглежда чудото се е случило, защото сърбинът беше в оптимална физическа форма и надигра Лоренцо Музети за четвърти път през настоящия сезон - 6:4 6:2 за 1 час и 50 минути игрово време. Така Джокович за първи път в своята кариера достига до сблъсъка за златния медал на Олимпиада, а там той ще може да вземе ревашн от Карлос Алкарас за тежкото поражение, което испанецът му нанесе в тазгодишня финал на Уимбълдън.

Топ поставеният още от самото начало даде да се разбере, че се чувства по най-добрия възможен начин на корта и нямаше никакви трудности да се справя с непрестанните опити за къси топки на своя съперник. Музети стоеше отлично в разиграванията от дъното на корта и много скоро достигна до дебютен брейкбол в мача, но пропусна с малко бекхенда си по диагонала.

Впоследствие сърбинът се сдоби с три поредни брейкбола, само че младокът не трепна в тази тежка ситуация и предприе пътя на атаката, за да изравни при 2:2. Играта продължи равностойно до 5:4 в полза на балканеца, когато Музети дръпна с 4:0 на собствено подаване и геймът изглеждаше приключил, но италианецът пропусна да завърши с форхенд от тето и това върна "Джокера" обратно в гейма, като той спечели следващите 5 разигравания, за да поведе в сетовете.

22-годишният играч не се беше отказал и на два пъти повеждаше с пробив в началото на втората част, но Джокович вече се чувстваше изключително комфортно на ретур и веднага поемаше иницативата. Световният номер две беще стъпил на две крачки навътре в пределите на корта и изцяло задаваше тона на размените между двамата, а всичко това доведе до серия от 5 поредни гейма на легендарния тенисист, който е само на една победа от мечтания златен медал, който му се изплъзва през цялата му кариера.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Златото е по-близо от всякога: Джокович обезличи Музети и оформи мечтан финал с Алкарас! Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook