Злощастен край на последния 1/4 финал: Медведев се сбогува с мечтата за титлата в Мадрид, поради контузия

от в 22:06 на 02.05.2024
Елеонора Александрова

В последните два сезона прогресът на Иржи Лехечка е забележим. Чехът, който успя да достигне до топ 25 в ранглистата, както и до "мейджър" четвъртфинал, продължава да се развива в положителна посока и днес той се класира за първия си Мастърс полуфинал където той ще срещне Феликс Оже-Алиасим.

Начинът, по който световният номер 31 постигна обаче не бе по желания за него начин. При резултат 6:4 в полза на Лехечка, Даниил Медведев бе принуден да се оттегли, поради контузия. 

Срещата ни даде обещаващо начало, като и двамата ни демонстрираха висококачествен тенис. Лехечка изпъкваше със силния си и ефективен начален удар, а Медведев отвръщаше с необичайните си удари. В седмия гейм обаче руснакът получи нараняване на слабините, поради което той взе решението да вземе медицинско прекъсване. Въпреки ситуацията, той реши да продължи с двубоя, ала едва няколко минути по-късно, болката му стана по-силна, а това се отрази на качеството му на игра. Така Лехечка съумя да поведе с 6:4 в първия част. Веднага след края на сета обаче световният номер 4 поздрави опонента си за победата и се оттегли от двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Злощастен край на последния 1/4 финал: Медведев се сбогува с мечтата за титлата в Мадрид, поради контузия Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | Иржи Лехечка | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook