Зловещи сцени в Ню Йорк: Нишиока имаше 2 мачбола, но напусна корта в инвалидна количка

от в 16:02 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Йошихито Нишиока не издържа на жегите в Ню Йорк и трябваше да напусне турнира по най-неприятния възможен начин. Температурите в "Голямата ябълка" често преминават отвъд 30 градуса по Целзий през последните дни, което прави условията за игра изключително тежки, а към това можем да добавим и сериозното количество влага.

Японецът беше напът да постигне победа на старта на US Open, водейки с 2:1 сета и 5:3 гейма срещу Миомир Кецманович, само че точно тогава крампите завладяха всяка една частица от тялото на световния номер 53.

Нишиока продължаваше да се бори и дори достигна до два мачбола, но спазмите ставаха все по-отчетливи, а краката на тенисиста просто спряха да се движат. Тези обстоятелства позволиха на сърбина да изравни сетовете и да достигне до брейкбол във втория гейм на петия сет, когато ситуацията придоби зловещ характер за азиатскитя тенисист.

Японецът вече едва стоеше на краката си, цялото му тяло се тресеше и в един момент неговият организъм просто не издържа. Нишиока се свлече на земята и повече не можа да стане до края на срещата, която беше прекратена от главния съдия, а играчът напусна корта с помощта на няколко официални лица, които го вкараха в инвалидна количка.

Страхотно впечатление във въпросната ситуация направи поведението на Кецманович, който седна до своя съперник и не мръдна от мястото си в продължение на близо 15 минути, като отиде да взема вода от сака си и се опитваше да направи всичко възможно, за да помогне на своя съперник.

"Не можех да дишам. Тялото ми продължаваше да се тресе още час след края на мача. Цялото ми тяло боли ужасно в момента, така че планирам да не играя на двойки и да се прибера директно в Япония" - сподели азиатецът в социалните медии.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зловещи сцени в Ню Йорк: Нишиока имаше 2 мачбола, но напусна корта в инвалидна количка Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | йошихито нишиока | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook