Значително по-убедителен Надал с двусетова победа над Ферер

от в 18:38 на 25.04.2019
В
Рафа Надал постигна двусетова победа над добрия си приятел и дългогодишен съперник Давид Ферер на надпреварата в Барселона с 6:3 6:3, като това бе един от последните мачове в кариерата на бившия номер три, който официално ще прекрати състезателната си кариера на турнира в Мадрид след две седмици. Надал, от своя страна, се класира на четвъртфинал в каталунската столица, където ,,Матадора" ще се изправи срещу Стефанос Циципас или Ян-Ленард Щруф.

Двубоят започна с труден сервис гейм за Рафа, който още в началото трябваше да спасява два брейкбола. Все пак до ранен брейк не се стигна, а двамата впоследствие започнаха да печелят подаванията си сравнително лесно, макар и често да се ангажираха един друг в продължителни размени от дъното на корта.



Скоро резултатът стана 3:2 за Надал, когато именно левичарят достигна до две възможности за пробив. Първата бе отразена след мощен начален удар на иначе нисичкия Ферер, но ,,Матадора" не се отказа, като в крайна сметка първият поставен реализира ключовия брейк в първия сет. Пробивът бе абсолютно достатъчен за Рафа, който след две уверени подавания повете в сетовете.

Втората част започна с ранен пробив за Надал, който след като отрази две точки за моментален рибрейк, поведе с 2:0 гейма. Все пак тогава бившият номер три показа типичната борбеност, с която най-много се отличаваше в АТР тура, като Ферер съумя все пак да върне пробива, достигайки до равенство в геймовете за 2:2.



Последва обаче лек спад на Давид, като опитният левичар веднага се възползва от ситуацията, за да възобнови предимството си от пробив във втората част, като скоро авансът му набъбна отново до два гейма преднина за 4:2.

,,Матадора" скоро поведе и с 5:3, когато последва нов пробив в негова полза благодарение на нови впечатляващи прояви от дъното на корта, като от четвъртия си мачбол Рафа се класира на четвъртфиналите в Барселона 2019.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Значително по-убедителен Надал с двусетова победа над Ферер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook