Зрелище нямаше! Контузия спря Серина на финала в Торонто след едва четири гейма

от в 21:00 на 11.08.2019
Калоян Пламенов

Бианка Андрееску е новата шампионка в Торонто! Тя бе облагодетелствана от отказване на Серина Уилямс след едва четири гейма игра на финала в надпреварата. Младата състезателка водеше с 3:1 при геймовете, а след това американката не бе в състояние да продължи срещата.

По време на първия сет канадката проби и след това затвърди пробива а 3:1 гейма, а след четвъртия гейм доста изненадващо американката реши да преустанови участието си в мача, като определено си личеше, че тя изпитва проблем.

Очаква се в следващите часове да стане ясно какво точно е състоянието на Уилямс и дали тя изобщо ще може да участва на US Open, където игра финал през миналата година срещу младата японка Наоми Осака.

Титлата е втора в кариерата на младата Андрееску, а освен това тя е и първата канадка, която триумира в "Роджърс Къп" от 1969 година насам. 

Уилямс от своя страна пък не успява да се справи в пореден финал след завръщането си на корта, след раждането на Олимпия. Тя няма спечелен трофей от 2017 година насам и очевидно чакането при нея ще продължи.

Оцени тази статия:
Зрелище нямаше! Контузия спря Серина на финала в Торонто след едва четири гейма Калоян Пламенов
Теми:  
бианка андрееску | серина уилямс | тенис бг | тенис новини

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook