Зрелищен ден на Уимбълдън: Шоуто Синер - Медведев и Алкарас срещу шампиона от Куинс

от в 00:19 на 09.07.2024
Елеонора Александрова

След като вчера станаха ясни последните четвъртфиналисти, още днес ще разберем имената на първите тенисисти, които ще намерят място на полуфиналите на Уимбълдън.

Определено най-интригуващият двубой за деня ще е този между Яник Синер и Даниил Медведев. Двамата представители на топ 5 са се срещали цели 11 пъти, като руснакът е този, който води с 6:5 победи. Любопитно да се спомене, че петте победи в сметката на италианеца са дошли в последните пет мача помежду им. Още по-любопитен е фактът, че едва днес ще станем свидетели на първата им среща на настилка, различна от хард, което поражда въпроса кой би се адаптирал по-добре в такъв тип мач, на трева - настоящият номер 1, който би могъл да промени коренно баланса в двубоите им или бившият "мейджър" шампион, който би затвърдил, мнението, че неслучайно е един от най-трудните опоненти на топ поставения.

Вторият четвъртфинал при мъжете, който е между Карлос Алкарас и Томи Пол (шампион в Куинс), също се очаква с голям интерес. Макар и американецът да е извън топ 10, то двубоите между двамата тенисисти винаги са били интригуващи. Балансът в срещите им е 2:2, а този мач ще е от изключително значение за тях, не само, защото победителят от него ще има преднина в срещите им, но и защото това ще е първи "мейджър" мач помежду им.

При дамите ни предстои среща между двете големи изненади на турнира, а именно между квалификантката Лулу Сън и световната номер 37 Дона Векич. Победителката ще направи своя дебют на "мейджър" полуфинали. Досега те не са се срещали никога.

Една от едва двете представителки на топ 10, стигнали до този етап на надпреварата, Жасмин Паолини ще се опита да затвърди доброто впечатление с игрите си през този сезон. Световната номер 7 обаче ще има нелеката задача да срещне "екзекуторката" на Коко Гоф, Ема Наваро, която от своя страна също прави най-силната си година в тениса и е спечелила всичките си 3 мача срещу италианката.

Програмата за Ден 9 на Уимбълдън:

Centre Court (начало: 15:30)

1. Яник Синер - Даниил Медведев 

2. Жасмин Паолини - Ема Наваро 

Court 1 (начало: 15:00)

1. Лулу Сън - Дона Векич 

2. Карлос Алкарас - Томи Пол 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зрелищен ден на Уимбълдън: Шоуто Синер - Медведев и Алкарас срещу шампиона от Куинс Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | даниил медведев | карлос алкарас | томи пол | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook