Зрелището е гарантирано: Ясен е началният час на сблъсъка между Григор и Джокович!

от в 07:07 на 20.01.2023
Мирела Николова

Още с изтеглянето на жребия за тазгодишното Открито първенство на Австралия силно впечатление направи потенциалният двубой между Григор Димитров и Новак Джокович в третия кръг. След като най-добрият ни тенисист откри участието си с трисетови победи над Аслан Карацев и Ласло Джере, а бившият номер едно надделя над Роберто Карбайес Баена и Енцо Куако, то дългоочакваният блокбъстър помежду им стана факт. 

До този момент двамата състезатели са се изправяли един срещу друг общо 10 пъти, като нашият сънародник е излизал само един-единствен път като победител. Това се случва през вече далечната 2013 г. в двубой от четвъртфиналите на Мастърс надпреварата в Мадрид, когато 21-годишният тогава българин сътворява сензацията и елиминира световния №1 и топ поставен в схемата. Последната им среща пък датира от 2019-а, когато в полуфиналите на Мастърса в Париж 21-кратният носител на трофеи от Големия шлем надделява в два равностойни сета.

Предстоящият двубой между Димитров и Джокович ще открие вечерната сесия на Rod Laver Arena в съботния ден, което означава, че началото му ще бъде поставено не преди 10:00 часа българско време.

Rod Laver Arena (начало 02:00 часа):

1. Варвара Грачева - Каролина Плишкова

2. Камила Джорджи - Белинда Бенчич

3. Бенжамен Бонзи - Алекс де Минор

4. Григор Димитров - Новак Джокович (не преди 10:00 часа)

5. Магда Линет - Екатерина Александрова

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зрелището е гарантирано: Ясен е началният час на сблъсъка между Григор и Джокович! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | григор димитров | новак джокович | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook