Зрелището е гарантирано: Синер преодоля трудностите на старта и оформи мач с Циципас!

от в 14:22 на 15.02.2023
Мартин Петков

Яник Синер през миналата седмица по възможно най-добрия начин затвърди отличните впечатления, които остави с представянето си в началото на сезона, като завоюва титлата в Монпелие, при това без загубен сет. Италианецът, който за четвърта поредна година печели поне един АТР трофей, мигновено след триумфа си във френския град се отправи към силната АТР 500 надпревара в Ротердам, където през днешния ден откри участието си победоносно, надделявайки над Бенжамен Бонзи за малко над 2 часа на корта - 6:2 3:6 6:1. По този начин още във втория кръг на състезанието ни предстои да станем свидетели на сблъсък в тежка категория, след като световният номер 14 ще се изправи срещу топ поставения в схемата - Стефанос Циципас, именно от когото загуби в последните две издания на Аустрелиън Оупън.

Началото на двубоя беше дадено със сервис на французина, който необезпокоявано излезе напред с 40:0, но драматичните моменти тепърва предстояха и след над 10-минутна битка, то Синер съумя да оползотвори четвъртия си брейкбол, с което записа в актива си дебютния гейм, превърнал се в маратонски. Разочарованието от лошия старт на срещата за световния номер 48 пък му се отрази крайно неблагополучно и съвсем скоро той загуби началния си удар за втори път, докато южнотиролецът нямаше затруднения да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част събитията от старта на сблъсъка бяха напът да се повторят, след като фаворитът достигна нова поредица от брейкболи, но за разлика от по-рано, то Бонзи остана хладнокръвен и влезе в подем, за да оцелее. Оттам насетне французинът значително подобри позицията си на корта и напълно в разрез с видяното до момента, материализира единствения си шанс за пробив, при това го направи от ситуация 40:15, като импулсът в играта му беше видим - 4:1. Италианецът все пак имаше своите възможности да навакса изгубеното, достигайки на два пъти до брейкбол, ала аутсайдерът беше непоколебим в ключовите моменти и равенството в отделните сетове беше възстановено.

Въпреки своебразния подвиг, който световният номер 48 направи в отминалия един час от двубоя, то представянето на шампиона от Монпелие в началото на решителната трета част беше близо до перфектното и скоропостижно той си осигури пробив аванс. Бонзи за пореден път в хода на срещата не преклони глава и опита да се бори, но равнището, което ни предоставяше италианецът, му позволи с лекота да отрази два брейкбола пред противника, преди броени минути по-късно Синер да дублира предимството си в резултата и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелището е гарантирано: Синер преодоля трудностите на старта и оформи мач с Циципас! Мартин Петков
Теми:  
atp | бенжамен бонзи | ротердам | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook