Зверев бе поставен под сериозен натиск, но пребори Мъри в драматичен мач!

от в 03:42 на 13.10.2021
Владислав Риждов

Александър Зверев не показа най-добрия си тенис, но намери начин да преодолее съпротивата на Анди Мъри, за да се поздрави с първи успех над британеца. Двамата изиграха драматичен сблъсък, който завърши с резултат 6:4 7:6(4) в полза на световния номер 4.

Двубоят започна обещаващо за бившия номер едно. Мъри беше по-добрият в началните минути и закономерно поведе с 3:0. Шотландецът обаче не успя задълго да задържи високото си равнище на представяне, докато Зверев постепенно намали непредизвиканите грешки и увеличи печелившите удари. Германецът направи пълен обрат в резултата, печелейки четири последователни гейма, а до края не допусна изненада и се доближи на сет от осминафиналите.

Началото на втората част се разви по сходен начин с откриващия сет. И двамата показаха високо ниво на игра, ала Мъри бе този, който пръв достигна до пробив. Световният №121 обаче взе няколко грешни решения в последвалия си сервис гейм и Зверев моментално възстанови равенството. Впоследствие равностойната игра се запази, като и двамата печелеха подаванията си, макар и на моменти трудно. Разковничето дойде в самия край на сета. Третият в схемата спечели на нула сервис гейма си, а веднага след това се възползва от неубедителна игра на британеца, за да си осигури правото да сервира за крайния успех. Тогава обаче ръката на златния медалист от Токио трепна и той предаде подаването си. В последвалия тайбрек Зверев стартира силно и си изгради комфортен аванс, който успя да затвърди, преди да сложи точка на спора след ефектна размяна на удари в близост до мрежата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев бе поставен под сериозен натиск, но пребори Мъри в драматичен мач! Владислав Риждов
Теми:  
александър зверев | анди мъри | индиън уелс | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook