Зверев бе тестван максимално от Ербер, но германецът все пак оцеля!

от в 20:43 на 30.09.2020
Калоян Соколов

Това издание на Ролан Гарос определено не е сред успешните за местните представители, но Пиер-Юг Ербер бе на път да преобърне с главата надолу тази тенденция, изигравайки фамозен мач срещу Александър Зверев. Французинът показа за пореден път колко технически надарен тенисист е и впрегна в употреба целия си арсенал от удари, което разстрои до голяма степен ритъма на Саша, само че германецът намери сили да се окопити и триумфира с 3:6 6:4 7:6(5) 4:6 6:4.

Французинът започна на високи обороти и взе първите три гейма от срещата, а Зверев изобщо не съумяваше да се отърси от напрежението и допускаше грешка след грешка. Финалистът от Ню Йорк изпитваше сериозни проблеми на сервис, което водеше до огромен брой двойни грешки и не след дълго Ербер имаше аванс в сетовете. Бившият шампион от Шлема при тандемите продължи да тормози съперника си с непрестанни пуснати удари и излизания към мрежата, а Зверев просто не получаваше две топки подред с еднаква характеристика. Игровото преимущество на французина се отрази и в цифровото измерение на резултата, където той натрупа преднина от 4:1, ала така и не взе повече гейм до края на частта.

Третият сет предложи изключително равностойна продукция, в която непоставеният играч бе отговорен за всяко по-креативно отиграване, докато Зверев стоеше далеч зад основната линия и се надяваше опонентът му да сбърка. В крайна сметка никой от двамата не можа да вземе решително предимство и се стигне до тайбрек, като в него местният любимец поведе с 4:1 точки, но сбърка две елементарни волета и световният номер 7 си извоюва частта с перфектен бекхенд пасингшот по правата.

Това обаче далеч не пречупи французина и той на два пъти спечели подаването на Саша в четвъртия сет, а макар поставеният под номер 5 да върна един о брейковете, то за обрат бе твърде късно и сблъсъкът влезе в пета решителна част. Там форхендът на Ербер просто отказа и след серия неточности от тази страна, той предаде откриващия си сервис гейм в нея. Зверев придоби сериозна преднина от 3:0 и в един момент бе спечелил 13 от последните 15 точки. Старите слабости на младока отново излязоха на показ и той се пропука при възможността да спечели двубоя на свой сервис, само че веднага направи рибрейк и така оцеля в тази истинска тенис драма, а следващото препятствие пред него ще бъде Марко Чекинато, който отстрани Хуан Игнасио Лондеро в четири завързани сета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев бе тестван максимално от Ербер, но германецът все пак оцеля! Калоян Соколов
Теми:  
александър зверев | пиер-юг ербер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook