Зверев бе тестван, но показа класа и откри успешно кампанията си в Монте Карло

от в 20:44 на 13.04.2022
Мирела Николова

Александър Зверев е най-високоранкираният тенисист, останал в схемата на тазгодишния Мастърс в Монте Карло след загубата на Новак Джокович още на старта. През днешния ден германецът изигра първия си двубой на клей за сезона, като бе поставен под сериозен натиск във втория сет от Федерико Делбонис, но съумя да излезе от затруднената ситуация и да не допусне да се стигне до трета част, наваксвайки изоставането си и затваряйки срещата в последователни сетове за крайното 6:1 7:5. По този начин той си гарантира място в осминафиналната фаза, където го очаква сблъсък с поставения под номер 13 Пабло Кареньо Буста.

Откриващата част премина изцяло под диктовката на фаворита, който посредством острите си и дълбоко пласирани удари си осигуряваше предимство в размените и непрекъснато предизвикваше грешки от противниковата страна на корта. Световният №3 се възползваше от плитките сервиси на съперника и не пропускаше възможност да влезе агресивно в разиграванията, след което се нуждаеше от само няколко удара, за да приключи точката в своя полза. Така той реализира цели три пробива в хода на сета, а благодарение на почти перфектната си успеваемост на свое подаване лиши Делбонис от шансове за обрат и след само 23 минути записа първата част в актива си.

Серията му от 6 поредни гейма бе прекъсната в началото на втория сет, когато Зверев допусна главоломен спад в представянето си от сервис линията, довел до брейк на нула. Това не обезкуражи германеца, който побърза да се мобилизира и не след дълго възстанови равенството за 2:2. Проблемите му на начален удар обаче не се изчерпаха, тъй като още в ответното му подаване неточностите взеха връх и вторият поставен отново изостана с пробив и 2:4. 

В тези минути играта на аржентинеца се намираше във връхната си точка и Делбонис дори се сдоби с шанс да дублира преднината си, ала тогава Зверев пласира два отлични сервиса, с които отрази брейкболите и остана максимално близо до опонента си в резултата. Именно това бе и повратният момент в мача, тъй като Саша получи необходимата увереност и значително стабилизира нивото си, за да върне пробива и да осъществи обрат до 5:4. От там насетне поставеният под номер 2 владееше изцяло инициативата и в последния възможен момент успя да реализира решаващ пробив, с който подпечата успеха си в срещата.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев бе тестван, но показа класа и откри успешно кампанията си в Монте Карло Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook