Зверев c първa титлa зa годинaтa

от в 22:47 на 25.05.2019
В
Aлекcaндър Зверев cи отмъcти нa Николac Джaри зa допуcнaтото от него порaжение в Бaрcелонa, кaто днеc нaдделя cлед 6:3 3:6 7:6(8). По този начин и за първи през сезона германецът успя да си тръгне с трофей.



Тази титла, под номер 11 за младия германец, може да се окаже и изключително важна за него, след като оглед идващия Ролан Гарос, тя му дава доста повече спокойствие и увереност, а освен това и той взе това, за което дойде, игрова практика.

В първата част Саша проби още в откриващата част, за да поведе с ранен брей, а въпреки че изпусна възможности за брейк в следващите две подавания на Джари. Все пак това не се оказа фатално, а 100-те процента спечелени точки на първи сервис му гарантираха и безпроблемното спечелване на сета.



През втората част бившият номер 3 свали нивото на първото си подаване, а това видимо и повлия на играта му. По този начин Джари, стабилизирайки своето подаване, успя още при първата се разкрили възможности да пробие, а сервирайки и добре да затвори сета в своя полза.



В решаващия сет, никой не взе надмощие, а изпускайки ранни възможности за пробив, в крайна сметка напълно закономерно се стигна и до тайбрек. В него Саша пропиля аванс от 3:6, а дори трябваше да отразява два мачбола - при 6:7 и 8:7, за да може все пак след страхотен печеливш от бекхенд Зверев да стигне до 4-та точка за титлата, благодарение на която и впоследствие спечели надпреварата в Женева.

https://twitter.com/TennisTV/status/1132365246239313920?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев c първa титлa зa годинaтa В

Коментари





Следвайте ни в Facebook