Зверев губеше със сет и пробив, но успя да обърне двубоя срещу Хуркач; предстои сблъсък с Циципас

от в 22:46 на 09.05.2019
В
Александър Зверев изоставаше със сет и пробив срещу Хуберт Хуркач, но в крайна сметка миналогодишния шампион успя да се наложи след 3:6 6:4 6:4. На четвъртфинал в Мадрид ще станем свидетели на любопитен сблъсък на двама от най-обещаващите тенисисти от новото поколение - Зверев срещу Циципас.

В началото на първия сет двамата си размениха по един пробив, преди Хуркач да реализира и трети такъв, като съответният брейк бе абсолютно достатъчен за младия поляк до края на частта.



Хуркач често вземаше превес в разиграванията чрез рязка смяна на темпото и изостряне на ударите си от дъното на корта, докато Саша не бе достатъчно солиден в отиграванията си. Така Хуберт нанесе наглед решителен пробив за 4:3, но тогава статуквото на корта се промени и от ръката на поляка последваха редица колебливи изяви, което означаваше, че последва моментален рибрейк.

Зверев обаче не бе заситен - миналогодишният шампион поведе с 5:4, а след нов брейк той съумя и да изравни частите.

В решаващата такава отново Хуркач бе тенисистът, пробил първи, но радостта на поляка не бе особено дълготрайна, защото той скоро отново бе догонен за 2:2. Подаванията на квалификанта ставаха все по-продължителни, докато Зверев все повече стабилизираше играта си.

Двамата намираха начин да не допускат пробиви до 5:4 в полза на немеца, когато Хуркач отново допусна серия от грешки, давайки мачбол на опонента си, а тогава последва разочароваща двойна грешка, която сложи точка на спора между двамата млади таланти.

https://twitter.com/TennisTV/status/1126563470089031681

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев губеше със сет и пробив, но успя да обърне двубоя срещу Хуркач; предстои сблъсък с Циципас В

Коментари





Следвайте ни в Facebook