Зверев и Алиасим записаха първи успехи в Акапулко; Кирьос се отказа

от в 08:28 на 26.02.2020
В


Финалистът от минлата година, Саша Зверев стартира с успех над Джейсън Йънг след 7:6(6) 6:1. Състезателят от Китайско Тайпе показа не лоша игра и въпреки разликата от повече от 110 места между двамата, то 119-тия в света не изигра лош мач и на няколко пъти изненада Зверев в първата част, ала силите му стигнаха едва за един силен сет и след категоричен втори, той напусна надпреварата.

Все пак обаче Саша успя да затвори отварящият сет след като навакса пасив от 3:0 натрупан рано, рано и впоследствие след категорични геймове, съумя да бъде по-уверения в тайбрека и го затвори с 8:6. Във втората част силите на Йънг сякаш свършиха и той загуби абсолютно всяко свое подаване и след едва един брейк и напусна надпреварата, а по този начин Саша си гарантира среща срещу Томи Поу от Америка в спор за място на 1/4-финалите в Акапулко.



Феликс Оже-Алиасим, който записа два финала в Европа през последната седмица, въпреки сериозната часова разлика, все пак успя да надделее над далеч по-задно класирания Алекс Болт и след 6:3 7:6(5) е на пореден 1/8-финал. Младият канадец въпреки сериозната разлика в условията, показа страхотна форма и убедитевлно записа успех.



За съжаление обаче, шамипонът в надпреварата не сподели съдбата на другите двама фаворити. Носителят на титлата в Мексико се наложи да напусне корта още в първи кръг след като изпитваше болки в китката, неприятна контузия мъчеща го още след Australian Open, а по този начин след едва един спечелен сет, Юго Умбер намери място на 1/16-финалите.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев и Алиасим записаха първи успехи в Акапулко; Кирьос се отказа В

Коментари





Следвайте ни в Facebook