Зверев и Тийм не допуснаха изненади; Басилашвили отпадна

от в 16:21 на 10.03.2019
В
Третият поставен на надпреварата в Индиън Уелс Александър Зверев достигна до третия кръг в турнира след отказване на Мартин Клижан поради болка в десния глезен при резултат 6:3 2:0 в полза на германеца.

Движението на словака бе лимитирано в курса на целия двубой, а Зверев се възползва по най-добрия начин от неразположението на опонента си, изстрелвайки се в резултата с 5:1.



Тогава Клижан все пак демонстрира характер и отрази цели четири сетбола на сервис, като същевременно успя впоследствие и да върне единия пробив за 3:5, но когато трябваше да спасява общо седмия сетбол на съперника си, словакът инкасира разочароваща двойна грешка.

Във втория сет третият поставен проби рано за 2:0, когато Клижан счете, че вече няма смисъл да се измъчва на корта, и реши да се оттегли от двубоя. В трети кръг Саша ще се изправи срещу Ян-Ленард Щруф, отстранил ,,щастливия губещ" Рикардас Беранкис с 3:6 6:3 6:2.

 

Седмият поставен Доминик Тийм също не допусна изненада, надигравайки Джордън Томпсън с 6:4 7:5.

Австриецът демонстрира солидно ниво на игра и силно желание за победа в мача, давайки явна заявка, че слабите мигове в тениса на Доминатора от началото на сезона вече са останали в миналото.



Тийм се нуждаеше от само един пробив, за да затвори първата част, а във втората реализира ранен такъв, като при 2:0 двамата изиграха гейм, продължил цели 20 минути, в който Томпсън отрази четири възможности за двоен пробив.

Скоро австралиецът успя и да върне брейка, но радостта му не бе особено дълготрайна, защото при 5:5 той инкасира нов такъв, а след затвърждаването му Тийм се класира за третия кръг в Инидън Уелс. Там австриецът ще срещне Жил Симон, надиграл Малек Джазири с 6:3 6:7(6) 6:4.

 

Изненада обаче допусна 17-тият поставен Николоз Басилашвили, който отпадна от надпреварата след поражение от 97-мия в света Праджнеш Гунесваран с 6:4 6:7(6) 7:6(4).



На индиеца му бе достатъчен само един пробив за успеха в първия сет, а във втория двамата си размениха по един брейк. В последвалия тайбрек обаче тенисистите допуснаха цели 11 минипробива, като победител в този фестивал на загубените точки на начален удар излезе грузинеца, печелейки дългия гейм с 8:6.

В решаващата част Гунесваран сервираше за мача при 5:3, но допусна рибрейк, като в крайна сметка трябваше да се изиграе и решителен тайбрек, в който минипробивите бяха само два, но и двата бяха в полза на квалификанта, който след нова грешка на Басилашвили се класира за третия кръг, където го очаква Иво Карлович.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев и Тийм не допуснаха изненади; Басилашвили отпадна В

Коментари





Следвайте ни в Facebook