Зверев издържа на стрес теста, сътворен от Сонего

от в 19:00 на 14.04.2021
Тея Кръстева

Поставеният под номер 5 в основната схема на Мастърса в Монте Карло - Александър Зверев, наложи волята си над италианеца Лоренцо Сонего след час и 38 минути игра на корта и 6:3 6:3. Въпреки убедителния резултат обаче двубоят се превърна в невероята битка, изпълнена с много обрати и оспорвани моменти. На осминафиналите Саша ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен.

Откриващият сет започна успешно за световния номер 6, който набързо открадна подаването на своя съперник, за да поведе в отделните геймове с 3:1. Още в следващото подаване на германеца обаче Сонего поведе с 15:40, но дълбоките удари на Саша неутрализираха опасността и по този начин германският представител затвърди пробива си с убедителното 4:1. Италианецът ставаше все по-настъпателен и след един безпроблемен сервис гейм Сонего отново бе изправен пред възможността да възвърне паритета. Той за пореден път поведе с 15:40, но Зверев съумя да изравни и дори на 2 пъти да си осигури възможност за затваряне на подаването. Лоренцо обаче бе далеч от мисълта да се предава и благодарение на по-агресивната си игра реализира рибрейк. Това се оказа последният спечелен гейм от италианеца в частта обаче, като той предаде още следващото си подаване, а при 5:3 Зверев вече имаше възможността да сервира за сета. Сонего съумя да отрази 2 поредни сет бола, но силите му не бяха достатъчни да постигне нещо по-значимо и по този начин германецът прибра първата част в сметката си - 6:3.

Това, изглежда, се отрази негативно на психиката на шампиона от турнира в Каляри през миналата седмица, който инкасира ранен брейк в началото на втория сет. Колеблив зад основната линия обаче бе и Саша, който за пореден път изостана с 15:40, и въпреки усилията серията от 4 поредни спечелени гейма в сметката на германеца бе прекъсната. След това последва нов критичен сервис гейм за германеца, но този път той успя да се измъкне и да изравни за 2:2. В средата на сета двамата тенисисти се впуснаха в маратонски гейм, който се оказа решаващ за изхода на цялата среща. Зверев притисна максимално своя опонент, който трудно намираше отговори на мощните удари на германеца, а по този начин след оспорвана битка Сонего отново влезе в ролята на изоставащ, инкасирайки пробив - 4:3. Последва безпроблемно подаване от страна на световния номер 6, а след това германецът съумя да спечели сервис гейма на Сонего, с което се добра до крайната победа след 6:3 6:3.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев издържа на стрес теста, сътворен от Сонего Тея Кръстева
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook