Зверев: Контузията е много сериозна, това е изключително тежък момент за мен

от в 12:33 на 04.06.2022
Мирела Николова

Участието на Александър Зверев в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция завърши по възможно най-неприятния начин, след като германецът бе принуден да се откаже от полуфиналния си двубой срещу Рафаел Надал. Световният №3 изкълчи глезена си в края на втората част и дълго време не можеше да стъпи на краката си, което наложи извеждането му от корта с инвалидна количка. Впоследствие той се завърна на "Филип Шатрие" с патерици, за да обяви официално края на двубоя и да поздрави съперника си.

По-късно Саша публикува видео съобщение в социалните мрежи, в което определи получената травма като много сериозна, но поясни, че все още не разполага с точна диагноза.

"Изключително тежък момент за мен днес. Без съмнение беше фантастичен мач, докато не се случи паднето. Изглежда, че контузията ми е много сериозна, но медицинските екипи и лекарите все още правят необходимите изследвания, за да установят каква точно е. Ще ви държим в течение и ще ви уведомим веднага, щом имаме повече информация.

Искам да поздравя Рафа за 14-ия му финал в Париж - това е невероятно постижение. Надявам се, че той той ще може да извърви целия път към трофея и да напише още една страница в историята на тениса", добави още Зверев.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Контузията е много сериозна, това е изключително тежък момент за мен Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook