Зверев: Младото поколение настъпва, но Джокович все още заслужава да бъде №1

от в 01:48 на 13.11.2021
Диана Андреева

Все по-често се обсъжда отстъпването на Голямата тройка в мъжкия тенис. Доминацията им постепенно отслабва, а техните роли са заемани от представители на по-младото поколение. Сред тях са Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Александър Зверев, а сериозни заявки за успехи в бъдещето правят още Яник Синер и Карлос Алкарас. През идващата седмица предстои да разберем кой ще бъде новият шампион на Nitto ATP Finals, а за титлата в Торино ще се съревновават осемте най-добре представили се състезатели за сезона. Играчиге вече пристигнаха в италианския град и с нетърпение очакват началото на надпреварата, а междувременно се включват в редица медийни изяви и други инициативи.

В интервю притежателят на златния медал от Олимпийските игри в Токио Зверев коментира развитието на мъжкия тенис през последното десетилетие и даде повече яснота около мнението си относно Голямата тройка и по-конкретно Новак Джокович. Ето какво точно сподели той: 

"Младото поколение настъпва и това е изцяло в реда на нещата. Въпреки това обаче, Новак напълно заслужено продължава да бъде на върха на световната ранглиста. Няма как да бъде по друг начин - не бива да забравяме, чи той спечели три титли от Големия шлем в една година. Веднага след него сме Даниил, Стефанос, аз и Рубльов. Все повече млади играчи пробиват в челната десетка и смятам, че това е напълно положително за нашия спорт“ – сподели Зверев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Младото поколение настъпва, но Джокович все още заслужава да бъде №1 Диана Андреева
Теми:  
nitto atp finals | александър зверев | зверев | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook