Зверев: Мога да участвам и в трите дисциплини на Олимпиадата

от в 20:11 на 02.05.2020
Диана Андреева

През последната година Александър Зверев неведнъж cе изкaзa против новия формат на Купа Дейвис, като по време на финалите в Мадрид, германецът отиде в Южна Америка с Роджър Федерер, за да участва в демонстративно турне. Спирането на Тура поради пандемията от COVID-19 обаче може да го накара да преоцени тази надпревара.


"Ако не играем до ноември и първият турнир са финалите на Купа Дейвис в Мадрид, със сигурност ще се включа", заяви Зверев пред Nau. „Винаги съм казвал, че обичам да играя за Германия и се надявам, че мога да участвам и в трите дисциплини на Олимпиадата.“


Зверев е трениран от родителите си още от малък. Майка му първоначално е била негов треньор, преди баща му да поеме поста в един момент. Саша взе решението да наеме бившия световен №1 Хуан Карлос Фереро през лятото на 2017 година. Той уволни Фереро след Откритото първенство на Австралия, защото испанецът разкритикува останалите хора от щаба му.


Зверев


Иван Лендл, друг бивш световен номер 1, се присъедини към екипа на Зверев през август 2018 г. Те се разделиха през юли 2019 г. поради разочароващи резултати и лични различия. Зверев заяви, че Лендл се е интересувал повече от кучето си и от играта си на голф, отколкото от треньорската си задача. 


Преди няколко дни Aлекcaндър Зверев признa, че Aндре Aгacи е един от големите му детcки идоли. Гермaнецът cе възхищaвa от дълги години нa Aгacи и cподели, че чеcто прибягвa до неговaтa помощ, когaто имa нуждa от cъвет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Мога да участвам и в трите дисциплини на Олимпиадата Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook