Зверев може да бъде глобен, тъй като е играл болен в мача си със Синер

от в 20:08 на 05.10.2020
Диана Андреева

Вчера Александър Зверев загуби в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция от младия италианец Яник Синер, а малко след края на мача стана ясно, че Саша по-скоро изобщо не е трябвало да играе срещата, тъй като не се е чувствал добре.

"Аз съм болен", каза Зверев в пресконференцията след загубата си, като по време на нея той направи нещо необичайно - остана с маска, докато беше седнал в празната стая за интервюта, което не е част от изискванията на организаторите на туринра.

„Не мога да дишам, както можете да чуете от гласа ми. Имах и треска. Като цяло, не съм в най-доброто си физическо състояние. Мисля, че това се отрази и на мача днес.“

Организаторите на Ролан Гарос заявиха, че Зверев не е споделил абсолютно нищо относно състоянието и симптомите си с лекарите на турнира, което е едно от изискванията на събитието. Тъй като Саша е премълчал за симптомите си, той може да отнесе сериозна глоба, понеже поставя околните в риск.

Не е ясно дали Зверев се е заразил с COVID-19, независимо че симптомите му много приличат на тези на вируса. Той е дал отрицателна проба за последно преди пет дни, тъй като Френската федерация по тенис решиха, че поради повишаването на случаите в страната, ще подлагат участниците на проби на всеки пет дни.

„До сега Зверев е имал само отрицателни тестове“, се казва в изявление на Френската федерация по тенис. Последната проба на Саша е бил във вторник, като резултатът е излезнал в сряда, съобщиха организаторите.

"Днес той получи напомняне за следващия си задължителен тест, който трябва да бъде извършен в рамките на пет дни от излизането на предишните резултати", каза федерацията. "Недопустимо е, че Зверев не се консултира с лекарите от турнира преди мача си, не каза нищо."

Германецът сподели, че не се чувства добре още от петък вечерта, след победата си в третия кръг над квалификанта Марко Чекинато, като телесната му температура дори е достигнала 38 градуса по Целзий. Каква е ситуацията около Саша и ще бъде ли глобен той предстои да разберем.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев може да бъде глобен, тъй като е играл болен в мача си със Синер Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook