Зверев надделя в сблъсъка срещу Еванс и е четвъртфиналист в Мадрид!

от в 22:13 на 06.05.2021
Тея Кръстева

Световният номер 6 Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид след двусетова победа над Дан Еванс и 6:3 7:6(3). По този начин носителят на титлата в испанската столица от 2018-а се класира за четвърти четвъртфинал в тази надпревара, а за място на полуфиналите Саша ще спори с Краля на клея - Рафаел Надал.

Осминафиналният сблъсък Зверев - Еванс започна отлично за британския тенисист, който достигна до ранен пробив. Радостта на световния 26 обаче не трая дълго, тъй като Саша бързо откри своя ритъм на игра и реализира тотален обрат за 4:1. Въпреки че Еванс стигна до точка за рибрейк в седмия гейм на сета, паритетът в частта не бе възвърнат и по този начин по-високо ранкираният състезател прибави откриващата част в своята сметка - 6:3.

В последвалия сет видяхме един пременен Дан Еванс, който значително повиши нивото си на представяне и по този начин станахме свидетели на една изключително оспорвана втора част. И двамата тенисисти демонстрираха отлично ниво зад основната линия, като така печелеха своите сервис геймове без проблеми, а хтази закономерност изведе развръзката на мача до тайбрек. В решаващия гейм обаче Еванс трепна, докато Зверев бе напълно безупречен, и по този начин краят на мача бе сложен - 7:6(3).

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев надделя в сблъсъка срещу Еванс и е четвъртфиналист в Мадрид! Тея Кръстева
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook