Зверев: Настройвам се психически за най-добрата версия на Надал; очаквам да бъде звяр на корта

от в 00:11 на 25.05.2024
Калоян Соколов

 Обикновено първите кръгове в Големия шлем са рутинна задача за топ фаворитите в основната схема, но тазгодишният Ролан Гарос ни предлага един чисто нов сценарий, а именно сблъсък между две от най-големите имена в основната схема още на старта. Александър Зверев е номер четири в света и определено няма как да бъде щастлив, че още в първия си мач му предстои да премери сили с 14-кратния шампион Рафаел Надал, от когото е губил 7 пъти в 10-те им мача, но германецът изглежда е напълно готов за предизвикателството и се готви за здрава битка:

"Настройвам се психически, че ще играя с най-добрата версия на Рафаел Надал. Това очаквам от него. Очаквам да бъде абсолютен звяр на корта и да играе тенис, който не е играл от дълго време насам. Мисля, че той наистина ще бъде най-добрата си версия. Влизам с това усещане в този двубой и вярвам, че наистина ще видя оптималната игра на Рафа срещу себе си.

Силно исках да играя срещу Надал отново в кариерата си, защото не исках последния ми спомен от мачовете ни с него да е това как напускам корта с патерици. Идеалният сценарий беше да го срещна в по-късен етап от състезанието, но ситуацията е такава. Той е непоставен тази година, а аз съм поставен. Определено тежък жребий, но това важи и за двама ни. Ще видим какво предстои да се случи в понеделник" - сподели Зверев преди официалния сайт на турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Настройвам се психически за най-добрата версия на Надал; очаквам да бъде звяр на корта Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook