Зверев: Не може да сравня победата си на Лейвър Къп с триумфа над Рафа

от в 08:20 на 13.11.2019
В




Александър Зверев беше попитан дали победата му над Рафаел Надал на финалите на ATP в Лондон може да се сравни с тази срещу Милош Раонич на Лейвър Къп, благодарение на която отбор Европа спечели титлата.



"Не може да се сравнят", каза Зверев. "В Женева това беше последният мач, решаващата точка на отбора, от нея зависеше турнирът. Победата там не беше само за мен, но и за целия състав. Просто беше много различно. А в Лондон това е едва първия ми мач. Ще видим как вървят нещата, но очевидно този триумф в груповата фаза е много важен. Такива успехи са много полезни за младите тенисисти, защото ни мотивират."


"Все пак щом надделях над Рафа бях мното щастлив, също така бях радостен и на Лейвър Къп. И двете победи са доста специални събития за мен и едва ли някога ще ги забравя. Но преди Женева не играх най-добрия си тенис и очевидно Лейвър Къп беше може би повратна точка на сезона ми, защото след това започнах да играя много, много по-добре."
















Лейвър Къп ми помогна много, отбора ни имаше страхотна атмосферата, притежавахме невероятните Роджър Федерер и Рафа Надал. Те ми бяха като треньори. Избраха мен да играя решаващия мач. Казаха, че ми имат най-голямо доверие и точно това ме мотивира тогава - беше много специално за мен."



"Но тези две победи като цяло са несравними. Аз се гордея и с двата си успеха и се надявам за напред да продължа да триумфирам по подобен начин."













Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Не може да сравня победата си на Лейвър Къп с триумфа над Рафа В

Коментари





Следвайте ни в Facebook