Зверев: Не съм имал по-слаб бекхенд в цялата си кариера; никога не съм се ядосвал така

от в 11:13 на 05.09.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев изглеждаше в отлични позиции да атакува своята първа титла от Големия шлем, след като станахме свидетели на ранни отпадания от страна на Карлос Алкарас и Новак Джокович в Ню Йорк. Световният номер 4 преди турнира сподели как вече усеща, че е време да завоюва този толкова чакан трофей и проблемите му в "мейджърите" се крият най-вече в това, че често играе като "идиот" в ранните кръгове и губи сетове от далеч по-слаб играчи. Германецът определено би използвал дори и по-тежки думи за представянето си в 1/4-финалите на US Open срещу Тейлър Фриц, имайки предвид колко ядосан беше след поражението си:

"Не направих абсолютно нищо, за да заслужа победата. Играх отвратително. Сервисите и форхендите бяха ок, но не си спомням някога да съм изпълнявал по-ужасен бекхенд, откакто съм професионален тенисист. Получавах бавни топки в центъра на корта и ги забивах в най-ниската част на мрежата. Пълна катастрофа. Моят бекхенд е най-сигурният ми удар. Може да ме събудите в 3 часа през нощта и пак не бих го пропуснал.

Днес обаче това изобщо не беше така и като цяло играх без бекхенд през цялото време. В един момент имах толкова много въпроси в главата си и не знаех какво да правя. Пропусках с метри, когато се опитвах да бъда агресивен и забивах директно в мрежата, ако имах за цел да подсигуря изпълнението. В момента нямам отговорите защо това се случи. Не казвам, че Тейлър не заслужаваше да спечели. Той изигра много добър мач и не отнемам нищо от заслугите му. Никога не съм бил толкова ядосан след тенис мач, а може би и като цяло" - завърши пресконференцията на финалиста отпреди четири години.

Източник: Tennis Up To Date

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев: Не съм имал по-слаб бекхенд в цялата си кариера; никога не съм се ядосвал така Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | александър зверев | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook