Зверев: Не сме свикнали да се състезаваме в Индиън Уелс при такива температури

от в 20:22 на 07.10.2021
Диана Андреева

BNP Paribas Open е част от календара на ATP вече повече от 45 години. За съжаление COVID-19 му попречи да се състои през 2020 година, с което притежанието на титлата си остана на Доминик Тийм. Щом бе обявен предварителният график на събитията за този сезон, надпреварата в Индиън Уелс отново не фигурираше сред обявените турнири. Все пак впоследствие бе намерен начин да се проведе и сега само броени часове ни делят от началото й.

Сериозна част от елита на мъжкия професионален тенис вече са запознати с имената на първите си опоненти, а именно сега е периодът, в който представители на топ 20 взимат участие в предварителни пресконференции. Освен за своите очаквания към турнира, играчите коментират най-често и метеорологичните условия, тъй като обикновено през месец март времето в Калифорния е далеч по-различно. Мнението си по актуалния въпрос изказа и световния номер четири Александър Зверев, а ето и точните му думи: 

"Втората половина от годината до момента се развива невероятно за мен. Имам само една загуба в последните 18 мача. Намирам се в много добра ситуация. Мисля, че всички се радват да се завърнат отново тук. Това е турнир, на който всички играчи се наслаждават, дори когато не печелят. До момента резултатите ми в Индиън Уелс не са толкова добри, но се надявам тази година да намеря ритъма си и това да се промени. 

Спомням си, че на осминафинала през 2016 г. имах мачпойнт срещу Надал. По онова време бях само на 18 години, нямах опит и не успях да се възползвам от тази възможност. Сега обаче имам шансове да стигна доста по-далеч. Очаква ни интересен турнир, тъй като не сме свикнали да играем в такава жега в Индиън Уелс. 

Обикновено когато играем тук е малко по-хладно. Тази година обаче условията ще бъдат много по-различни от обикновено и ще трябва да се приспособим към това. Този, който успее да се адаптира най-добре, ще има най-големи шансове да спечели турнира" - завърши Зверев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Не сме свикнали да се състезаваме в Индиън Уелс при такива температури Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook