Зверев не срещна трудности с Монфис и е четвъртфиналист в Индиън Уелс!

от в 08:57 на 14.10.2021
Калоян Соколов

Сблъсъкът между Александър Зверев и Гаел Монфис беше един от най-дългоочакваните в програмата за изминалия ден и всички тръпнехме да станем свидетели на сериозно шоу, но световният номер четири показа, че в момента се намира в далеч по-добра форма спрямо опонента си и се наложи над него с рутинното 6:1 6:3, за да си гарантира място на четвъртфиналната фаза в Индиън Уелс, където ще се изправи срещу местния любимец Тейлър Фриц.

Саша наложи пълна доминация от началните минути, тъй като французинът беше заел прекалено дефанзивна позиция и за опонентът му не представляваше трудност да развие отдадената му инициатива. Зверев често завършваше точките в близост до мрежата, като играеше стъпил много навътре в пределите на корта и проби ветерана на цели три пъти, за да извоюва първия сет.

Монфис се съвзе във вторта част и все по-често виждахме вездесъщите му гръмотевични форхенди, ала четвъртият в света не се огъваше под натиска и отрази първите два брейкбола пред парижанина в срещата, намирайки начин за пореден път да се озове в близост до филето. Това сякаш пречупи ентусиазма на поставения под номер 14, който загуби следващото си подаване и оттам насетне олимпийският шампион нямаше проблеми да доведе мача до успешна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев не срещна трудности с Монфис и е четвъртфиналист в Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | гаел монфис | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook