Зверев: Нямам титла от Шлема, защото играя като идиот по 5 часа с по-слаби от мен играчи

от в 10:01 на 22.08.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев е един от най-постоянните състезатели в мъжкия тенис през последните години и е спечелил почти всеки един голям възможен трофей в ATP Тура, както и олимпийския златен медал в Токио, но титлата от Големия шлем продължава да му убягва. Зверев вече изигра един "мейджър" финал през настоящия сезон и несъмнено ще е сред претендентите в Ню Йорк, а ето и какво е обяснението на световния номер четири за неговата невъзможност да трумфира в Шлема:

"Не мисля, че става въпрос за някакво нервно напрежение или ментални проблеми. Да, точно заради това загубих първия си финал в Големия Шлем от Доминик Тийм на US Open, но съм съвсем различен играч отпреди 4 години. Побеждавал съм всеки един от най-добрите на голямата сцена.

Миналата година точно в Ню Йорк победих Синер в пет сета, а впоследствие спечелих и срещу Алкарас в Австралия. Обичам тежките битки и съм силен в тях, но проблемът е, че ми се случват твърде често. Големият шлем е един тенис маратон, в който трябва да си максимално свеж за финалния спринт, а аз често нямам сили за тези своеобразни финални метри. Истината е, че често играя като пълен идиот в първите кръгове и се вкарвам в 5-часови мачове срещу играчи, които са много по-слаби от мен" - споделя Саша.

Източник: We Love Tennis

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев: Нямам титла от Шлема, защото играя като идиот по 5 часа с по-слаби от мен играчи Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook