Зверев обезличи Надал, за да започне защитата на титлата си в Лондон със стил!

от в 23:36 на 11.11.2019
В
Александър Зверев изкова първи успех в своята кариера над световния номер едно - Рафаел Надал! Германецът изигра безупречен двубой и тотално надигра именития му съперник след безкомпромисното 6:2 6:4, което означава, че вдругиден Саша ще се изправи срещу Стефанос Циципас в битка за първото място на група ,,Андре Агаси”, докато Рафа ще срещне Даниил Медведев в повторение на тазгодишния финал на US Open.

Още в началото на двубоя левичарят взимаше подаванията си значително по-трудно от своя опонент, като се усещаше, че просто е въпрос на време, докато Зверев започне да диктува събитията на корта.

https://twitter.com/doublefault28/status/1193991676563468295?s=20

Именно това и стана, като седмият в света налагаше изключително агресивен стил на игра, същевременно допускайки и минимален брой неточности. Това доведе до нулев пробив при 2:2 в полза на Зверев, който скоро дублира постижението си, за да може в крайна сметка да се оттегли на стола за почивка със сет преднина.



Миналогодишният шампион спечели и шести пореден гейм за начало на втората част, осигурявайки си безспорното надмощие в този мач.



Все пак Рафа напомни за непримиримия си дух и с цялата си борбеност ,,Матадора” успя да се разпише в таблото на втория сет. При 3:1 обаче Зверев отново се добра до брейкбол, като този път световният номер едно вкара серия от безответни сервиси, които му спестиха поредния пробив.

Това обаче не затрогна младия немец, който продължаваше ,,да профучава” през подаванията си, недавайки никакви възможности на Надал за завръщане в срещата, като по този начин Саша в крайна сметка се поздрави с убедителна дебютна победа над манакореца!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев обезличи Надал, за да започне защитата на титлата си в Лондон със стил! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook