Зверев отново бе притиснат от Лайович в 5 сета, но отново се пребори и за успеха

от в 03:28 на 02.06.2019
В
Александър Зверев отново бе притиснат до стената от Душан Лайович, след като и през миналата година двамата играха петсетов двубой. И този път обаче Зверев се поздрави с крайния успех, като германецът, по подобие на първия си мач в турнира, отново позволи да бъде догонен от своя съперник, след като водеше с 2:0 сета, но в крайна сметка решиаващата част отиде в неговата сметка. По този начин след три часа и три минути на корта Зверев се поздрави с успеха след крайния резултат - 6:4 6:2 4:6 1:6 6:2.

В първия сет публиката стана свидетел на същински фестивал на пробивите, като от общо десет изиграни гейма брейковете бяха пет. В геймовете, в които нямаше пробиви пък, двамата си предоставяха множество брейкшансове един на друг, което бе доказателство за неубедителните начални удари на тенисистите.

Мачът започна с леко преимущество за Лайович, който след няколко разменени пробива се откъсна с преднина от 3:1 гейма, когато сърбинът имаше и три поредни възможности да дублира брейка си. Тогава Саша обаче за пореден път показа характер и съумя да спечели подаването си, а скоро - и да изравни за 4:4.

Множеството пропуснати възможности се отразиха негативно на Лайович, който допусна да загуби четвърти пореден гейм, а с това - и откриващия сет.



Във втория сет изцяло игрово предимство имаше Зверев, който набързо се откъсна с пробив преднина, а при 5:2 фиксира нов такъв, за да се доближи на сет от наглед безпроблемна победа.

Тогава обаче плановете започнаха да се объркват за Саша, който инкасира ранен брейк в третия сет, но този път връщане за него нямаше, тъй като Лайович бе категоричен в своите сервис геймове до края на частта.

В четвъртия сет сърбинът включи на изключително високи обороти, като грешките в играта му изведнъж просто изчезнаха - Лайович сякаш не можеше да пропусне очертанията на корта, а това неминуемо доведе до нова порция проблеми за петия поставен, който скоропостижно сдаде четвъртия сет с 1:6.

В петия все пак Зверев стабилизира представянето си, докато нечовешкото ниво, което сърбинът налагаше през предишната част, започна да спада. Миналогодишният четвъртфиналист поведе с 2:0 гейма, но скоро бе изравнен. За негово щастие до края на мача той не загуби повече геймове заради крайно неубедителното представяне на неговия опонент до края на срещата, като така за втори път през тази седмица Саша се измъкна от пълен ,,ремонт”.



На осминафинал на Ролан Гарос Зверев ще се изправи срещу Фабио Фонини, който днес отстрани Роберто Баутиста Агут в четири сета. Двамата се изправиха един срещу друг по-рано през тази година на турнира от сериите ,,АТР Мастърс 1000”, като италианецът се наложи с 2:0 сета, а впоследствие триумфира и на турнира, като любопитен факт е, че на финала той победи именно днешния съперник на Зверев - Душан Лайович.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев отново бе притиснат от Лайович в 5 сета, но отново се пребори и за успеха В

Коментари





Следвайте ни в Facebook