Зверев победи Тиафо след нов петсетов успех

от в 22:29 на 29.08.2019
В
Александър Зверев отново спечели петсетова среща и след втори пореден такъв мач е в третия кръг на надпреварата в Ню Йорк. Днес опонент на Саша беше представителят на домакините - Франсис Тиафо, а успехът на немеца дойде след 6:3 3:6 6:2 2:6 6:3.

Двамата изиграха доста еднообразни сетове, а винаги този, който пробиваше в хода на частта, впоследствие и си я извоюваше напълно заслужено. Тези спадове обаче не се дължаха на сериозни подобрения в играта на някого от двамата, а на многото грешки, които опонентът допускаше. Именно по този начин Франсис успя да наваксва изоставането си при 1:0 и 2:1, а особено за 1:1, Зверев бе показал негативното си лице, пласирайки сериозно количество неточности.



В игрови план двамата силно опитваха да се надиграват от дъното на корта с мощни удари, а друг сериозен фактор, изиграл ключова роля за интензитета на срещата, бе атакуващият стил на игра. Тенисистите често намираха пътя към мрежата и успяваха да я заключат повече от категорично, ала все пак на няколко пъти публиката успя да се наслади на феноменални изпълнения.

https://twitter.com/usopen/status/1167127681688715264?s=19

Петата част започна критично за Франсис, защото американецът не успя да измъкне труден гейм в началото за 1:1, когато няколко удара от дъното на корта, забити в центъра на мрежата, моментално го наказаха с пасив в решаващата част. Сервисът на Тиафо дори все повече го предаваше, а до 4:2 той вече имаше близо три пъти повече непредизвикани грешки в сета. В крайна сметка този ранен спад, въпреки че впоследствие американецът съумя да стабилизира играта си, се оказа фатален и Саша успя след 6:3 да затоври и този петсетов сблъсък в своя полза.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев победи Тиафо след нов петсетов успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook