Зверев подчини Вавринка, за да си осигури полуфинален сблъсък с Надал

от в 01:11 на 07.11.2020
Марк Хаджижеков

Александър Зверев се оказа твърде добър за Стан Вавринка, като днес германецът надделя в два сета след 6:3 7:6(1) над опитния си съперник, за да се класира за полуфиналите в зала „Берси”. Там младокът ще се изправи срещу световния номер две Рафаел Надал. 

Вавринка стартира мача бавно, а Зверев само това и чакаше, за да се възползва максимално от неубедителната игра на своя съперник и да реализира пробив. 

Макар и да последва моментален рибрейк, Саша побърза да възобнови предимството си, нанасяйки нов пробив, като след трети пореден спечелен гейм от посрещане при 5:3 германецът се доближи на сет от успеха в мача. 

Вавринка все пак вдигна нивото си за втората част, като швейцарецът реализира брейк в средата на сета, който наглед щеше да се окаже напълно достатъчен за него, за да докара срещата до трета част. 

Сервирайки за успеха в сета при 5:4, Стан бе повел с 30:0, но последваха четири поредни необясними грешки от форхенд, които дадоха на Зверев втори живот в тази част. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който германецът бе непреклонен, докато пропуските от ракетата на Стан се увеличаваха все повече. Така давайки едва една точка на своя опонент в дългия гейм, Саша се превърна в един от последните четирима тенисисти на Мастърса в Париж. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев подчини Вавринка, за да си осигури полуфинален сблъсък с Надал Марк Хаджижеков
Теми:  
александър зверев | зала берси | Обзори | париж | Париж - Берси | париж мастърс | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook