Зверев пречупи Иснър в истинско тенис зрелище и донесе пореден успех на Европа!

от в 03:50 на 26.09.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев е допуснал само една загуба от сезона на трева насам и днес за пореден път демонстрира, че се намира във великолепна форма и донесе поредна победа на Европейския отбор над Световния в Laver Cup. Сaша трябваше да изтърпи истинска бомбандировка от началния удар на Джон Иснър, но все пак устоя на натиска и надделя в изключително висококачестен сблъсък, който в крайна сметка беше спечелен от световния номер четири с крайното 7:6(5) 6:7(6) 10:6 и така синият тим изглежда сериозен фаворит за спечелването на демонстративния турнир.

Първата част премина под пълния контрол на сервиращите, като не видяхме нито една точка за пробив, а разиграванията рядко надминаваха продължителност от над 3 удара. Така се стигна до тайбрек, където Зверев пласира неспасяем минаващ удар, за да постигне минибрейк и оттам насетне нямаше проблеми по пътя си към триумфа в първата част.

Вторият сет протече далеч по-любопитно и американецът пръв имаше възможност да вземе противониковото подаване, ала избърза в опитите си да завърши директно от ретур. Впоследствие Зверев се домогна до ситуация 0:40, само че съперникът му изстреля поредната си порция асове и не позволи да бъде пробит. Последваха минути, в които ветеранът изглеждаше по-активен на корта и точките се решаваха от неговите действия, което ясно се видя във втория пореден тайбрек, чийто ход се определяше изцяло от представителя на Световния отбор и скоро общият резултат бе изравнен.

Така всичко щеше да се реши в супер тайбрека до 10 точки, а в него германецът просто показа безгрешен тенис и въобще не остави съмнение в своето превъзходство, като така взе реванш от Иснър за миналото издание на надпреварата, когато Биг Джон надигра бившия финалист от Откритото първенство на САЩ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев пречупи Иснър в истинско тенис зрелище и донесе пореден успех на Европа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | александър зверев | джон иснър | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook