Зверев пречупи Шарди в драматичен двубой и продължава напред в турнира

от в 16:19 на 17.01.2019
В
Александър Зверев бе напът да пропилее аванс от 2:0 сета, но все пак съумя да се събере в решителната част и се наложи над Жереми Шарди в отделните части с 7:6 6:4 5:7 6:7 6:1.

Саша направи ранен брейк, ала французинът бързо възстанови равенството и след няколко протоколни сервис гейма за сервиращите се стигна до тайбрек.

Там нещата вървяха точка за точка до 3:3, когато младият германец вдигна нивото си на представяне и след четири поредни точки в актива си, затвори сета.

Във втората част Саша успя да вкара Шарди в поредица дълги размени, а там младежът се чувстваше доста по-комфортно и предизвикваше грешка след грешка от опитния французин. В крайна сметка сетът бе решен от един брейк при 3:3 и макар Жереми да дръпна с 0:30 при последния си шанс за връщане на пробива, Зверев бързо "охлади" надеждите на французина с няколко тежки сервиса.



Това обаче далеч не бе всичко, което Жереми бе готов да предложи като съпротива и форхенда на французина започна да поразява редовно противника му, а играта му на мрежата в третия сет бе впечатляваща.

Шарди пръв достигна до брейк и макар да го изпусна още в ответното си подаване, това не му повлияя и при 6:5 в негова полза изригна с няколко уинъра от центъра на корта, а след печелившо високо бекхенд воле, французинът регистрира първия си спечелен сет в сблъсъка.

Четвъртата част предложи много оспорвана битка и двамата минаха през редица маратонски геймове, но никой не успя да материализира възможностите си и се стигна до нов тайбрек.

В дългия гейм сервисът на Жереми функционираше перфектно, а ретурите му не бяха по-малко ефективни и Зверев просто нямаше отговор на мощната и бърза игра, която наложи Шарди, което доведе до изравняване в частите и предстоеше поредения петсетов мач за деня.

За съжаление на Шарди обаче, той бе изразходвал твърде много енергия в предишните сетове и Зверев изглеждаше далеч по свеж в петата част.

Саша започна да движи противника си от ъгъл в ъгъл и максимално експлоатираше бекхенда на Жереми, който е най-неисгурния елемент в тениса на французина,а този тактически приом помогна на германецът да вземе пет поредни гейма и въпреки че Шарди записа почетен гейм, това бе всичко до което се домогна и така Александър най-сетне затвори срещата след над 3:30 часа прекарани на корта.

Интересна подробност е чв това бе пети спечелен петсетов мач от последните шест за младия състезател, а в опит за пръв път да прескочи третия кръг в Мелбърн, той ще се изправи срещу местния любимец Алекс Болт, който изненадващо надигра опитния Жил Симон, отразявайки два мачбола по пътя към успеха.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев пречупи Шарди в драматичен двубой и продължава напред в турнира В

Коментари





Следвайте ни в Facebook