Зверев преди финала: Сега е точният момент да победя Алкарас; този път се чувствам готов

от в 00:26 на 09.06.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев определено е твърде добър играч, за да има само един изигран финал в Големия шлем на сметката си, който датира отпреди четири години. Германецът най-после съумя да спре негативната си серия в "мейджър" състезанията и за втори път ще има шанс да спори за спечелването на възможно най-престижния вид отличие в тениса, класирайки се за финала на тазгодишния Ролан Гарос.

Шампионът в Рим вече е в серия от 12 поредни победи и определено изглежда готов да направи следващата крачка, а именно да завоюва дебютната си титла в Шлема, като световният номер четири явно е убеден, че сега е дошло точното време за постигането на тази цел:

"Имал съм два много тежки момента в своята кариера, а именно загубата във финала на US Open през 2020-та и контузията на Ролан Гарос от 2022-ра. Съумях и в двата случая да се завърна още по-гладен и силен, а не поех по пътя на съмнението и психологическия срив. През цялото това време исках да си дам отново шанс да спечеля "мейджър" трофей и мисля, че сега е точният момент да победя Карлос и да постигна тази цел, защото преди 4 години бях прекалено млад и неопитен, докато този път се чувствам готов.

Няма как да бъде лесно на финал от Големия шлем. Щом си стигнал до тази фаза, значи със сигурност го заслужаваш. Това важи в пълна степен за Карлос, който изигра фантастичен мач срещу Синер и е много силен от началото на турнира. Имали сме тежки битки в миналото и вероятно аз съм тенисиста, който той е срещал най-много в своята кариера.

Загубата от Тийм на финала в Ню Йорк, когато водех с 2:0 сета и напускането ми на корта в инвалидна количка на Ролан Гарос преди две години - приемам всичко това като част от моето приключение в тениса. Очаквам поредния много тежък мач с Алкарас и би означавало повече от всичко на този свят, ако съумея да спечели тази купа" - заяви олимпийският златен медалист от Токио пред медиите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев преди финала: Сега е точният момент да победя Алкарас; този път се чувствам готов Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | карлос алкарас | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook