Зверев предотврати пълен обрат срещу Милман в 4-часов сблъсък

от в 16:23 на 28.05.2019
В
Александър Зверев поведе с 2:0 сета и позволи да бъде догонен от Джон Милман, но в крайна сметка все пак до пълен обрат не се стигна, след като Саша се пребори за успеха в срещата след 7:6(4) 6:3 2:6 6:7(5) 6:3 в сблъсък, продължил четири часа и осем минути. Във втория кръг на Ролан Гарос Зверев ще се изправи срещу Микаел Имер.

Като цяло зрителите на този мач можеха да се любуват на множество продължителни разигравания, в които тенисистите покриваха всяка част на корта, а двамата често трябваше да извършват впечатляващи изпълнения, за да съумеят да се надиграят един друг. Зверев все пак започна двубоя по-фокусиран, повеждайки с 4:1 и два пробива. За сетен път обаче австралиецът демонстрира борбения си дух и след няколко продължителни гейма той успя да намали аванса на съперника си до 4:3.



Зверев все пак се добра до 5:3, а скоро и сервираше за успеха в сета, когато германецът имаше и сетбол на свой начален удар, но отново Джон демонстрира силната си воля, като в крайна сметка се стигна до паритет в геймовете. Не след дълго се оказа, че тайбрек ще трябва да определи изхода на първата част, а там Зверев бе една идея по-стабилен, като миналогодишният четвъртфиналист се нуждаеше само от един минибрейк, за да завоюва дългия гейм.

https://twitter.com/TennisChannel/status/1133318407812657152

Във втория сет публиката стана свидетел на същински фестивал на пробивите, като загубените сервис геймове в рамките на тази част бяха общо пет. Саша бе първият, който наруши тази тенденция и спечели подаването си от известно време насам, за да поведе с 4:3, когато той проби съперника си за трети пореден път, а след като брейкът бе затвърден младокът се оттегли на стола за почивка с два сета преднина.



Въпреки злощастното развитие на мача дотогава, Милман остана позитивен и сериозно подобри показателите си на сервис, за да се опази от пробив в третата част. Австралиецът отрази два поредни брейкбола при 2:2, преди той самият да се сдобие с възможности за пробив, които обаче бяха оползотворени от 56-тия в света. Скоро преднината на Милман набъбна до 5:2, а след пронизващ форхенд уинър, който свари Зверев неподготвен, третият сет бе негов.



Саша все пак запази спокойствие и наруши серията на съперника си от четири поредни спечелени гейма, за да реализира своя такава от два последователни за начало на сета. Все пак Милман отново не се даде без бой, като австралиецът започна да печели задължителните си подавания на нула, докато Зверев на два пъти изоставаше с 0:30 на начален удар, но все пак съумяваше да задържа аванса си от пробив. Все пак при 4:3 Саша изостана за трети пореден сервис гейм с 0:30, но този път спасение за него нямаше, след като Милман реализира нулев брейк, за да се завърне в резултата.



Австралиецът все повече започваше да ,,се намира в зоната", като той видимо се чувстваше все по-комфортно на корта, а грешките от неговата ракета рязко намаляха. Зверев, от друга страна, трябваше да прави истински ,,чудеса от храброст", за да печели точки в тези моменти на срещата. След две поредни двойни грешки на шампиона от Женева Милман достигна и до сетбол при 5:4, но тогава последваха няколко категорични прояви от сервис на Саша, който в крайна сметка измъкна тежкото си подаване.



Не след дълго двамата трябваше да играят втори тайбрек в този двубой, като този път нова двойна грешка на Зверев предаде от рано инициативата на неговия съперник, който след няколко остри форхенда се сдоби с внушителната преднина от 5:1 при смяната на полетата. Скоро Джон достигна и до три поредни сетбола при 6:3, но последваха няколко колебливи отигравания от негова страна, които намалиха аванса му до 6:5. Все пак при общо четвъртия си сетбол за тази част Милман съумя да изравни сетовете в двубоя след странна грешка от сечен бекхенд на Зверев, който вследствие на неточността си счупи своята ракета в знак на ярост.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1133352936178892800

Динамиката на мача поспадна в петия сет, като и двамата тенисисти започнаха да допускат повече непредизвикани грешки, а дългите размени от основната линия спряха да бъдат толкова доминираща част от този двубой. Все пак при 3:2 Милман бе изправен пред брейкбол, като все пак до пробив не се стигна. Скоро Зверев поведе с 4:3, когато изглеждаше, че отново ще се стигне до паритет, след като австралиецът бе повел с 40:0 на начален удар, но след серия от неточности Милман предаде гейма си, като по този начин Саша се сдоби с категорично предимство, а след нулев сервис гейм в крайна сметка петият поставен предотврати пълния обрат.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев предотврати пълен обрат срещу Милман в 4-часов сблъсък В

Коментари





Следвайте ни в Facebook