Зверев преодоля съпротивата на Андерсън, Циципас не даде шансове на Рамос-Виньолас

от в 23:47 на 31.08.2020
Петър Колев


Александър Зверев се класира за втория кръг на US Open след победа в четири сета над гиганта от Южна Африка Кевин Андерсън. Това е шеста победа за германеца от също толкова изиграни мачове срещу световния №117. В следващия кръг бившият световен №3 ще се изправи срещу американеца Брандън Накашима, който преодоля Паоло Лоренци в три сета.

Мачът започна колебливо за Зверев, който печелеше трудно своите подавания заради двойните грешки, които допускаше. Повеждайки с 30:0, от нищото Андерсън допусна четири поредни непредизвикани гришки, които подариха пробив на 23-годишния германец - 3:2. Когато посрещаше за оставане в сета, южноафриканецът осъществи няколко дълбоки ретура, които заедно с колебливия сервис гейм на Зверев му донесоха рибрейк в последния момент. Достигна се до тайбрек, в който германецът беше безпощаден от сервис, а световният №117 допускаше много непредизвикани грешки. Така Зверев поведе в отделните части след 7:6(2).

https://twitter.com/doublefault28/status/1300506982898638852?s=20

Началото на втория сет премина рутинно за сервиращите, които нямаха затруднения да печелят подаванията си. В единадесетия гейм сякаш от нищото Александър Зверев изигра изключително слаб сервис гейм и така инкасира единствения пробив в частта. Андерсън нямаше проблем да затвърди стореното и изравни резултата в сетовете - 7:5.



Зверев изпитваше затруднения в сервис геймовете си в началото на третия сет, но все пак съумяваше да ги печели благодарение на мощния си начален удар. Водейки с 40:0, от нищото Кевин Андерсън допусна множество непредизвикани грешки, от които германецът се възползва и реализира пробив. До края на частта бившият №3 редуваше първокласни изпълнения с елементарни пропуски, но все пак до изненада не се стигна. След сервис гейм на нула Зверев отново поведе в резултата - 6:3.

Началото на четвъртата част не предложи изненада - и Андерсън, и Зверев взимаха своите подавания безпроблемно. Идентично на втория сет, само че с разменени роли, този път южноафриканецът изигра изключително слаб единадесети гейм, допускайки множество непредизвикани грешки, които подариха късен пробив на германеца, позволяващ му да сервира за спечелване на срещата. Зверев не сгреши - запази хладнокръвие и след повече от три часа игра на корта той затвори мача за крайното 7:6(2) 5:7 6:3 7:5.

Зверев

Мястото си във втория кръг на тазгодишния US Open намери и Стефанос Циципас, който победи Алберт Рамос-Виньолас в последователни сетове. В първата част гъркът беше изключително агресивен на ретур, като достигаше до възможност до пробив във всяко едно от подаванията на испанеца. Поставеният под №4 реализира втория си брейк пойнт, за да поведе с 3:1. Сервирайки за оставане в сета, Рамос-Виньолас отново се пропука и инкасира втория си пробив, с което Циципас поведе в отделните части - 6:2.

Image

Втората част също не предложи ингрига - Рамос-Виньолас не успяваше да бъде конкурентен в сервис геймовете на Циципас, а гъркът, от своя страна, комбинираше отлични дълбоки удари от основната линия с прецизни излизания на мрежата. Световният №6 реализира два пробива и без особени проблеми увеличи преднината си - 6:1.

Испанецът не съумя да се противопостави на Циципас и в третия сет. Колебливото му представяне от сервис и непредизвиканите грешки бяха контрирани от зашеметяващия тенис, предложен от гърка. Поставеният под №4 не даде на своя съперник възможност дори да достигне до брейк пойнт, а той, от своя страна, реализира нови три пробива, които му донесоха крайната победа след по-малко от два часа игра на корта - 6:2 6:1 6:1.

Image

В следващия кръг Циципас ще се изправи срещу победителя от мача между Максим Креси и Йозеф Ковалик.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев преодоля съпротивата на Андерсън, Циципас не даде шансове на Рамос-Виньолас Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook