Зверев призна: Загубата на Тийм повлия на играта ми

от в 09:12 на 31.05.2021
Мирела Николова

Александър Зверев и Доминик Тийм, които бяха потенциални опоненти на четвъртфиналите на Ролан Гарос, проведоха съвместна тренировка в събота. Обаче още преди германецът да излезе на корта в неделя за двубоя си срещу Оскар Оте, Тийм вече бе напуснал надпреварата след обрат от 2:0 сета срещу Пабло Андухар. Това поражение на Принца на клея бе доста изненадващо с оглед на факта, че австриецът бе достигал минимум четвъртфинал в Париж през последните си пет участия.

Именно тази шокираща загуба се оказа, че е повлияла върху настройката на Зверев в началото на мача му от първи кръг, когато изостана с 0:2 сета. За това призна самият той в интервюто си след срещата:

„Ако трябва да бъда напълно честен, мисля, че това ми оказа влияние в началото на мача, защото да, опитвам се да се съсредоточа върху себе си, опитвам се да не обръщам прекалено много внимание, но всички знаем как е наредена схемата. Знаем кой къде е. Наясно сме, че Доминик е един от най-добрите играчи на клей, особено тук, един от най-тежките опоненти, които можете да имате, но въпреки това той бива елиминиран още на старта. Така че определено те засяга и може би това беше една от причините, поради които бях малко нервен в началото и ми трябваше известно време да навляза в мача.“

"Нивото, на което играеше в събота по време на тренировката ни, беше невероятно високо", добави Саша. „Мачовете и практиките обаче са доста различни. Имаш нужда от мачове, трябва ти време да влезеш в турнира. Оте вече имаше три мача - мисля, че това е голяма разлика."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев призна: Загубата на Тийм повлия на играта ми Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | доминик тийм | интервю | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook