Зверев с първи думи след дисквалификацията: Разочарован съм от себе си

от в 14:59 на 23.02.2022
Диана Андреева

Александър Зверев започна успешно защитата на титлата си в Акапулко в началото на работната седмица. Германецът се справи с обещаващия млад талант Дженсън Бруксби след три часа и 20 минути игра и намери място в осминафиналите на надпреварата, но няма да излезе за следващия си мач на мексиканска земя, защото по-рано днес бе дисквалифициран от събитието по решение на ATP и организаторите на събитието. 

Причината за принудително оттегляне на Зверев от турнира в Акапулко е непристойното му поведение в двойковия му мач тази вечер. Световният номер три и неговият партньор Марсело Мело допуснаха загуба още в откриващия етап при каретата, а поражението бе приветствано от негативни емоции от страна на Саша. Германецът отправи обидни думи към арбитъра и нанесе немалък брой удари по неговия стол със своята ракета, което предизвика неговата дисквалификация поради неспортсменско поведение. 

Самият Зверев не коментира ситуацията пред медиите, ами направи своето първо и до момента единствено изявление по въпросо в Instagram. Саша призна, че е прекрачил границата на спортсменството и е разочарован от себе си, а ето какво точно написа той в обръщението си към феновете: 

"Трудно е да опиша с думи колко много съжалявам за поведението си по време и след вчерашния мач на двойки. Извиних се лично на съдията на стола, защото избухването ми беше абсолютно неприемливо. Разочарован съм от себе си. Не мога да оправдая действията си и дори няма да се опитам, защото подобно поведение е недопустимо. 

Стремя се да давам максимума във всеки един свой мач, но вчера емоциите надделяха. Ще посветя следващите дни на това да преосмисля действията си и ще се опитам да намеря начин да гарантирам на всички, че тази ситуация няма да се повтори. Съжалявам, че ви разочаровах." - завършва Зверев. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев с първи думи след дисквалификацията: Разочарован съм от себе си Диана Андреева
Теми:  
atp | акапулко | александър зверев | зверев | саша зверев | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook