Зверев с труден успех над Делиен в Женева; Албот надви Джумхур

от в 01:59 на 24.05.2019
В
Александър Зверев днес трябваше да се потруди, за да се пребори за успеха в мача си срещу боливийския клей-специалист Уго Делиен. Първият поставен на турнира в Женева постигна трисетова победа след 7:5 3:6 6:3 за два часа и 21 минути игра.

В първия сет Делиен започна устремно, повеждайки с 3:0, но скоро Зверев навакса пасива си. Все пак не след дълго боливиецът възстанови аванса си от брейк и дори имаше сетбол на свой сервис при 5:3, но тогава Саша демонстрира непримиримия си дух и не само че отрази сетбола, ами спечели и четири гейма подред, за да поведе в сетовете. 

Във втория сет Уго проби рано, като 92-рият в света задържа преднината си до края на частта, за да форсира трети решителен сет.

В него първите няколко гейма бяха изключително оспорвани, а Зверев, след като отрази общо три възможности за брейк при 1:1, впоследствие спечели подаването си, а скоро и проби, като немецът се нуждаеше само и единствено от този пробив, за да достигне до крайния успех в тази среща.



В полуфиналната фаза в Женева Зверев ще срещне Федерико Делбонис, който продължава със силното си представяне в швейцарския град, като днес жертва на аржентинския левичар бе Алберт Рамос-Виньолас, който бе повален след 7:6(5) 7:6.

 

Раду Албот пък днес се справи с Дамир Джумхур след 6:3 7:5 за един час и 38 минути игра, за да си подпечата сблъсък срещу Николас Джари, победил Таро Даниел с 6:1 7:5.

В първия сет Албот бе доминиращият тенисист на корта, като молдовецът набързо дръпна с два пробива преднина. Единият все пак бе върнат, но вторият бе задържан и така Раду излезе напред в сетовете.



Във втория сет обаче Джумхур се разигра, като босненецът започна с ранен пробив, който бе задържан почти до края на сета, но все пак тазгодишния шампион от турнира в Делрей Бийч скоро изравни за 4:4, а при 6:5 реализира и нов пробив, с което той се класира сред последните четири в Женева.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев с труден успех над Делиен в Женева; Албот надви Джумхур В

Коментари





Следвайте ни в Facebook