Зверев се класира за 16 път на финал след победа над Камерън Нори

от в 07:00 на 02.03.2019
В
Александър Зверев изигра стабилен мач и надделя над сензацията от турнира, отстранилия Диего Шварцман, Камерън Нори. Днес германецът победи с 7:6(0) 6:3 за 80 минути, а отново сервиса бе и едно от основните му оръжия.

Британецът, Нори, започна по повече от кошмарен начин. Непредизвикана от бекхенд и стабилна игра на Саша доведоха до 15:40, а там двойна грешка направи факт и ранният пробив.



Последваха по няколко лесни гейма за двамата, а играта беше белязана от чести излизания на мрежата след добре изградени атаки. И въпреки че Нори често не издържаше на разиграванията от дъното на корта или на мощните сервиси на съперника си, това не му попречи да се добре до 5:4.

И именно там дойде и решаващият  момент в сета, защото след нелепа грешка от бекхенд на Саша и хубава игра на Камерън, пробив имаше, а той върна британеца в сета.

Двамата безпроблемно достигнаха до тайбрейк, където Камерън на намери топката на няколко пъти и това му коства първите точки, а след още няколко категорични отигравания на Саша се стигна до 6:0, а с ас на германеца всичко в сета приключи.



Втората част отново започна с брейк на Зверев, а той дойде след като ретур ударил филето успя да премине от другата страна на мрежата. Агресивната игра на британецът обаче даде добър ефект и той успя да стигне до аванс от 15:40 в петия гейм, но силен сервис и бекхенд в мрежата му попречиха да върне пасива си от началото на сета. Силната игра на Нори продължи, но това не даде ефект, защото чести грешки и силна игра на сервис на противника му, пречеше той да върне рания брейк, а след бекхенд в мрежата Камерън предаде и сблъсъка.

https://twitter.com/TennisTV/status/1101659294980804614?s=19

Саша ще играе още един полуфинал днес, а той заедно с брат си, като двамата ще се изправят срещу Лопез и Лопез в битка за място на финала.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев се класира за 16 път на финал след победа над Камерън Нори В

Коментари





Следвайте ни в Facebook