Зверев се класира за втория си финал за сезона!

от в 17:03 на 17.10.2020
Димитър Беловски

Александър Зверев ще играе на финала на турнира от ATP 250 в Кьолн!

Саша не е загубил сет до момента в надпреварата, а днес надви и испанеца Алехандро Давидович Фокина със 7:5, 7:6(3).

Зверев и Фокина изиграха един изключително интересен и оспорван първи сет на двубоя. Двамата показаха невероятна стабилност в сервис геймовете и никой от тях не достигна до точка за пробив до 12-ия гейм, който се оказа разковничето на сета. При 6:5 и сервис за 21-годишния испанец Зверев дръпна в резултата с 15:40. Фокина успя да спаси двете точки за пробив, но Саша натисна опонента си и реализира третата си възможност, а това означаваше, че печели и първия сет.

Във втория сет германецът проби за 3:1, но допусна спад в играта си, Фокина веднага се възползва от това и реализира брейк за 4:3. При 6:5 и сервис на испанеца световният №7 имаше мачбол, но Фокина показа хладнокръвие и успя да вкара сета в тайбрек. Там опитът си каза думата и поставения под №1 в турнира успя да спечели двубоя след 7:3 точки и общо третия си мабол.

На финала Зверев ще играе срещу Феликс Оже-Алиасим или Роберто Баутиста Агут.

Това ще бъде втори финал за германеца този сезон. Малко по-рано през годината Саша достигна първия си финал на турнирите от Големия Шлем на US Open. Тогава той отпадна от Доминик Тийм след 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6(8).

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев се класира за втория си финал за сезона! Димитър Беловски
Теми:  
александър зверев | алехандро давидович фокина | кьолн

Коментари





Следвайте ни в Facebook