Зверев се разправи с Албот и продължава без загубен сет на Аустрелиън Оупън!

от в 12:17 на 21.01.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев завърши по възможно най-добрия начин миналия сезон, след като спечели титлата на ATP финалите в Торино и така автоматично се превърна в един от големите фаворити за титлата на Аустрелиън Оупън през 2022-ра. Саша пък досега напълно оправдава тази роля, тъй като продължава на турнира без загубен сет и днес изнесе поредното си впечатляващо представяне на австралийска земя. Германецът не срещна никакви трудности срещу квалификанта Раду Албот, като го надигра с рутинното 6:3 6:4 6:4 и така се класира за осминафиналите на надпреварата, където ще се изправи срещу един от шампионите на ATP Cup, а именно Денис Шаповалов.

Световният номер три веднага отмъкна съперниковото подаване и скоро можеше да дублира преднината си, но Албот показа характер и се задържа в резултата, макар че нямаше никакъв успех в сервис геймовете на съперника си и заслужено откриващата част отиде в актива на фаворита.

Молдовецът продължи да оказва сериозна съпротива и във втория сет, където пръв достигна до точки за пробив, само че началният удар на Зверев го спаси в тази трудна ситуация и впоследствие Саша на свой ред се сдоби с шанс за пробив и веднага го оползотвори, за да си гарантира преднина от 2:0 сета.

Третата част също не предложи някакви сериозни изненади, макар че непоставеният състезател водеше с 4:3 гейма в нея, ала Зверев се мобилизира и оттам насетне показа безкомпромисен тенис, за да продължи към осминафиналите в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев се разправи с Албот и продължава без загубен сет на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Аустрелиън Оупън | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook