Зверев се справи с изненадата на турнира и е първият четвъртфиналист в Рим!

от в 13:39 на 13.05.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев определено се наслаждава на тениса си през последните седмици и можем ясно да забележим как световният номер 3 вече не е онзи колеблив играч от началото на сезона. Саша натрупа сериозен брой победи в развитието на клей сезона и за никого не е изненада, че днес направи поредния си силен мач на надпреварата в Рим и преодоля съпротивата на Кристиан Гарин, който изненадващо достигна до финалната осмица във "Вечния град".

Саша контролираше почти целия двубой срещу единствения останал непоставен състезател в схемата и намери място на трети пореден клей полуфинал в състезанията от категорията "Мастърс 1000", триумфирайки с крайното 7:5 6:2. Така германецът ще очаква в следващия етап на турнира да срещне един измежду Яник Синер и Стефанос Циципас, а добрата новина за бившия шампион в италианската столица е, че той победи тези играчи съвсем наскоро.

Чилиецът направи задачата за фаворита трудна в самото начало и го поставяше под голямо напрежение с ретурите си. Зверев пък не можеше да намери оптимален ритъм в играта си и често беше поставян в трудни положения на собствено подаване, но можеше да разчита на мощния си сервис и отрази две поредни точки за пробив. Това изглежда разстрои психиката на южноамериканеца, който предаде лесно следващия си сервис гейм и изглеждаше, че германецът поема контрола над двубоя. Изведнъж обаче Гарин просто спря да греши и обърна нещата в своя полза, като беше само на две точки от спечелването на сета. Все пак вторият поставен съумя да се измъкне от тежката ситуация и в крайна сметка записа откриващата част на сметката си.

Това до голяма уби интригата в срещата и южноамериканецът изгуби съпротивителните си сили. Световният 45 допускаше множество нехарактерни за себе си грешки, докато Саша демонстрираше все по-уверен тенис и постоянно увеличаваше преднината си, реализирайки два брейка в началния удар на аутсайдера и скоро можеше да се поздрави с успеха в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев се справи с изненадата на турнира и е първият четвъртфиналист в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | кристиан гарин | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook