Зверев се справи с Шварцман и запази шансовете си за 1/2-финал в Лондон

от в 18:47 на 18.11.2020
Диана Андреева

Александър Зверев се справи с дебютанта Диего Шварцман във втория си мач от ATP Finals 2020! След 6:3 4:6 6:3, световинят номер седем надви аржентинския си противник и по този начин записа първа победа в груповата фаза на надпреварата.

В началото на двубоя Шварцман трудно намери своя ритъм на игра. Аржентинецът допускаше множество грешки както на сервис, така и от дъното на корта. За сметка на това Саша бе много уверен - разнообразнш отигравания от основна линия и убедително представяне на мрежата му позволиха след 39 минути да затвори сета.

По време на втората част ситуацията бе по-оспорвана. Още от началото Шврацман много вдигна нивото си на игра. След няколко по-трудни гейма, Зверев успя да си осигури брей аванс и така излезе напред в резултата. Макаре всичко за Диего изглеждаше загубено, тъй като той отново започна да допуска много грешки, след много слабо подаване на германския тенисист резултатът стана равен.

Двамата започнаха да играят много равонстойно, но Шврацман, възползвайки се от моментния спад в играта на своя опопент, успя да си осигури два сет бола при 5:4 и сервис на Зверев. Макар че Саша направи ас за 30:40, след дълго разиграване ударът на световния номер седем излезе много малко извън очертанията на корта, което обаче бе и ключово за изхода на сета и така мача достигна до решаваща част.

Въпреки че игра много добре, Шварцман допусна пробив в петия гейм, който така и не успя да навакса. Германецът бе много разнообразен и агресивен и така след близо 2 часа и 15 минути на корта, сложи край на този двубой.

По този начин ситуацията в групата е следната:
Ако Джокович бие Медведев в 2 сета, Ноле продължава напред. При победа на Медведев, руснакът си класира за 1/2-финалите. Шврацман вече има две загуби и така вече няма шанс да си класира. Зверев има една победа и една загуба, което означава, че все още разполага с шанс да се класира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев се справи с Шварцман и запази шансовете си за 1/2-финал в Лондон Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | диего шварцман

Коментари





Следвайте ни в Facebook