Зверев се справи с Циципас и вдигна титлата на Abierto Mexicano Telcel

от в 07:31 на 21.03.2021
Диана Андреева

Александър Зверев е новият шампион в Акапулко! Германецът се наложи с 6:4 7:6(3) над Стефанос Циципас във финалния двубой и вдигна своята 14-та титла на ниво ATP. Двамата сътвориха истинско тенис зрелище, изпълнено с множество обрати и напрегнати моменти, а страхотните разигравания допринасяха към класата на мача. 

Заключителната среща в Акапулко започна страхотно за представителя на Гърция, който бе почти безгрешен си осигури аванс от 4:1 и поведе с 40:15 сервиращия Зверев. Макар и краят на сета да изглеждаше ясен, Саша бе твъдро решен да се бори до последно и именно това, в комбинация с впечатляващи, мощни отигравания, му позволи да реализира обрат, затваряйки частта в своя полза. 

Вторият сет също предостави възможност на феновете да наблюдават тенис на най-високо ниво. Час и половина игра, изпълнена с дълги, оспорвани разигравания и чести излизания на мрежата, направиха мача още по-интересен. След като при 1:1 Циципас отрази два брейк шанса, последваха няколко по-спокойни гейма, които доведоха да 4:4.

Няколко страхотни отигравания на Зверев му осигуриха брейк аванс, а германецът дори имаше мачбол, но нова серия от агресивни удари от страна на Циципас бе причината резултатът отново да стане равен - 5:5. Последваха два много напрегнати гейма, в които Стефанос пропиля шест точки за пробив, както и един сетбол, а това вкара мача в тайбрейк. 

В решаващия дълъг гейм Зверев съумя да намери своя ритъм при 2:2, а убедителната му игра в последвалите точки сложи край на този мач, продължил над два часа и остави Циципас на крачка от 6-та титла в кариерата му и първа от турнира в Марсилия през 2020. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев се справи с Циципас и вдигна титлата на Abierto Mexicano Telcel Диана Андреева
Теми:  
акапулко | александър зверев | зверев | стефанос циципас | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook