Зверев ще търси реванш от Джари на финала в Женева

от в 02:16 на 25.05.2019
В
Николас Джари и Александър Зверев ще определят кой ще грабне трофея в Женева, след като чилиецът не отпусна дори сет на съперника си днес, докато Саша трябваше да спечели трисетова битка, за да достигне до финала в швейцарския град. Това ще бъде втори двубой между тях в рамките само на месец, като Джари излезе победител при срещата им в Барселона, отразявайки мачбол по пътя към успеха, дошъл в решителен тайбрек.

Чилиецът имаше спокоен престой на корта в мача си с Раду Албот, надделявайки с 6:3 6:4. Джари си осигури спечелването на първия сет бладоарение на ранен пробив, който задържа до края, макар молдовецът да поведе с 0-40 в последното подаване на южноамериканеца. Втората част вървеше равностойно през първата си половина, като играчите сервираха близо до перфектното, но отново Николас пръв достигна до брейк, който обаче бе мигновено върнат. Оттам насетне все пак високият чилиец се възползва от физическото си предимство, като с мощна игра от дъното на корта и бомбени начални удари той принуди Албот да капитулира, като по този начин Джари се класира на втори АТР финал в своята кариера.

https://twitter.com/TennisTV/status/1131927316496621568?s=20

Зверев пък се справи с Федерико Делбонис след 7:5 6:7(6) 6:3 за два часа и 38 минути игра. През първия сет изглеждаше, че германецът профучава през резултата, след като той спечели впечатляващите 18 поредни точки, за да поведе с 5:1 и 30:0 на сервис. Последва обаче рязък обрат на събитията на корта, като Делбонис успя да достигне до паритет в резултата. Усилията на аржентинеца все пак се оказаха напразни, защото тогава Зверев се отърси от дупката, в която бе изпаднал, и след два поредни спечелени гейма се поздрави с успеха в първата част.



Във втората двамата си размениха по брейк, преди да се стигне до дълъг гейм, където тенисистите се възползваха от мощните си начални удари, за да доминират впоследствие в разиграванията. Все пак Зверев беше една идея по-колеблив, инкасирайки минибрейк при 6:6, а след нов неспасяем сервис левичарят от Аржентина изравни частите.



Въпреки това в третия сет Зверев бе далеч по-фокусиран. Немецът успя да нанесе ранен пробив, който бе задържан до самия край на мача, като на първия поставен дори не му се наложи да сервира за успеха в двубоя, защото при 5:3 Делбонис отново се пропука от линията за начален удар, което прати победата автоматично при световния номер пет. Така Зверев се класира на втория си финал за сезона, след като по-рано през тази година той отстъпи на Ник Кирьос в решаващия мач в Акапулко.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев ще търси реванш от Джари на финала в Женева В

Коментари





Следвайте ни в Facebook