Зверев след отпадането: Имам разтежение в коляното; изобщо не можех да ходя на предния ден

от в 07:58 на 09.07.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев видимо иамше сериозни проблеми с придвижването си по корта в своя двубой с Тейлър Фриц, които се задълбочаваха все повече с напредването на срещата и логично американецът съумя да сътвори обрат от 0:2 сета, за да запише първата си победа над топ 5 представител в "мейджър" турнир и така отново да не позволи на Саша да дебютира във финалната осмица на Уимбълдън.

Самият Зверев очевидно още преди мача е знаел, че шансовете му са силно ограничени, тъй като всички видяхме неговото зловещо падане срещу Камерън Нори, което явно е оказало сериозно влияние при подготовката на финалиста от Ролан Гарос за сблсъка му с бившия шампион в Индиън Уелс, а ето какво сподели самият световен номер 4 в последвалата си пресконференция.

"Имам разтежение в коляното, както и разкъсване на ставната капсула. Причината е падането ми в мача срещу Камерън Нори. Знам какво е, защото веднага след това започна да ме боли и си направих рентгенова снимка. Не е нищо, което изисква операция. Ще се излекува от само себе си. В момента обаче е много болезнено. Вчера не можех изобщо да ходя и не съм тренирал. Днес се чувствах значително по-добре и затова се опитах. Не исках да се отказвам" - признава германецът.

Шампионът в Рим също така говори за дългото ръкостискане с Фриц, при което очевидно имаше какво да му каже:

"Щабът на Тейлър е изключително уважителен. Двамата му треньори и физиотерапевтът му са наистина много уважителни и се познаваме добре. Очевидно обаче имаше някои други хора в бокса, които не са част от света на тениса и вероятно не са там за всеки един мач. Те определено ми бяха малко в повече и прекалиха. Няма драма. Той се завърна от 0:2 сета и е нормално да бъдат развълнувани. Нямам обаче никакви проблеми с Тейлър. Той е страхотно момче" - коментира Зверев по темата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев след отпадането: Имам разтежение в коляното; изобщо не можех да ходя на предния ден Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | любопитно | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook