Зверев след развръзката в съда: Невинен съм и повече не искам да чуя нито един въпрос по темата

от в 14:27 на 08.06.2024
Елеонора Александрова

Световният номер 4, Александър Зверев, се класира за първия си "мейджър" финал от 4 години насам. Германецът ще направи своя опит да спечели първата си титла от Големия шлем, в битка срещу Карлос Алкарас.

Освен с най-доброто си представяне във френската столица някога, включващо победи над Рафаел Надал, Холгер Руне и Каспър Рууд, бившият номер 2 ще запомни и този период от годината с делото срещу самия него, след като беше обвинен в домашно насилие от бившата си приятелка Бренда Петеа.

Нещата обаче се развиха изцяло в полза на тенисиста, след като майката на неговата дъщеря сне всички обвинения срещу него и се стигна до съдебно споразумение, според което олимпийският шампион ще трябва да се раздели с 200 хиляди евро, които обаче ще трябва да бъдат използвани за благотворителни цели, а няма да отидат директно в банковата сметката на Патеа.

Личната драма на Зверев изглежда като чувсвителна тема за него, като самият той сподели в пресконференцията след победата си над Рууд, че не иска да чува повече  нищо по тази тема.

- Това е страхотен ден за теб, Саша. Би ли могъл да споделиш мислите си относно края на съдебния процес?

 - Казах го от самото начало. Казах го на всички. Радвам се, че всичко това приключи. Няма какво повече да кажа. Това е. Изминаха четири години. Щастлив съм от победата.

- В това отношение, Саша, има ли резерви от твоя страна, че си постигнал споразумение и че не си имал шанс съдът в Берлин да каже, че си невинен по всички обвинения?

 - Аз съм невинен. Те нямаше да прекратят делото, ако бях виновен. Не знам каквa информация имате, но това е значението. Приключваме по тази тема. Продължаваме напред. Никога повече не искам да чувам друг въпрос по темата. Това важи за всички.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев след развръзката в съда: Невинен съм и повече не искам да чуя нито един въпрос по темата Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook