Зверев сложи край на кариерата на Давид Ферер

от в 03:27 на 09.05.2019
В
Днес бе денят, в който Давид Ферер сложи край на кариерата си на професионален тенисист в АТР. Това стана след загуба с 4:6 1:6 от миналогодишния шамион в Мадрид - Александър Зверев, който имаше честта да бъде последния официален съперник на борбения испанец. След края на двубоя на корт ,,Маноло Сантана” се проведе тържество в чест на Давид, в което организаторите обясниха колко голямо влияние е оказал бившият номер три както върху тениса в Испания, така и върху тениса на световно ниво, където Ферер дълго бе част от челната петица. Повече информация относно церемонията за края на кариерата на емблематичния испанец ще можете да намерите по-късно.

Все пак Давид започна мача по-силен, като всяка спечелена точка на ветерана, дали дошла след печеливш удар, или след грешка от страна на Зверев, се посрещаше с бурни аплодисменти от публиката, която яростно подкрепяше своя любимец от самото начало на срещата.

Това леко стресна третия поставен, който започна на ниски обороти и след няколко грешки, както и поредица от маркови изпълнения на Ферер, който в тези моменти на мача напомни за най-бляскавите си години, испанецът поведе с 4:1 гейма.

Саша все пак постепенно намираше ритъма си и след няколко впечатляващи прояви от задната линия той съумя да върне брейка, а скоро и да изравни резултата.

Стечението на обстоятелствата разколебаваше ветерана все повече и повече, докато германецът лека-полека вземаше все по-голямо надмощие в разиграванията, а съответно - и в резултата.

Не след дълго Зверев нанесе нов пробив в подаването на съперника, а след като впоследствие отбеляза и пети пореден гейм на сметката си, младокът се оттегли на стола за почивка със сет аванс.

Първите два гейма във втория преминаха през равенства, като и двата бяха спечелени от миналогодишния шампион, който по този начин до голяма степен обезкуражи 37-годишния испанец.



Скоро Ферер инкасира и нулев пробив, който скоро бе затвърден, което означаваше, че Зверев печели девети пореден гейм. Местният любимец все пак прекрати тази негативна серия с нулево подаване, но това бе и последният гейм, до който той се добра в този мач.

Все пак при резултат 1:5 и 0:40 в полза на Саша публиката бе изключително въодушевена, като стадионът даваше всичко от себе си, за да подкрепи за един последен път Давид Ферер, който скромно се усмихваше, преди да бие сервис, докато очите му бяха леко просълзени.



Неизбежното обаче се случи и след грешка от ракетата на испанеца този мач приключи в полза на Зверев, който в трети кръг ще се изправи срещу Хуберт Хуркач, отстранил Лука Пуй след 7:5 6:1.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1126231537140273153?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев сложи край на кариерата на Давид Ферер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook