Зверев сломи съпротивата на Алиасим, очаква Алкарас на 1/2-финал във Виена

от в 20:10 на 29.10.2021
Тея Кръстева

Световният номер 4 Александър Зверев се класира за полуфиналите на турнира от категория АТП 500, провеждащ се във Виена, след като надигра Феликс Оже-Алиасим с 6:4 3:6 6:3 за малко над 2 часа игра. По този начин германецът ще спори за място на финала с 18-годишния феномен Карлос Алкарас Гарфия, който шокира Матео Беретини в австрийската столица.

Оже-Алиасим навлезе колебливо в срещата, а някои неточности от неговата ракета позволиха на Зверев да открадне подаването му за 2:1. До края на частта канадецът не се добра до шансове за възвръщане на паратета, което улесни задачата на германеца да затвори откриващия сет в своя полза - 6:4. 

И във втората част един-единствен брейк се оказа решаващ, само че този път той дойде в края на сета и бе инкасиран от световния номер 4 Зверев, което позволи на Феликс да изпрати сблъсъка в трета заключителна част - 3:6.

И в нея двамата тенисисти играха изключително равностойно, само че кулминацията в двубоя дойде при третото подаване на Оже-Алиасим. След гейм, продължил над 15 минути, 5 отразени брейк пойнта и тенис от най-високо ниво, съпротивата на 21-годишния канадец се пропука и той предаде своето подаване 2:4. Краят на въпросния гейм се оказа и решаващ за изхода на мача, тъй като Зверев се радваше на значително психологическо предимство, а Алиасим вече не можеше да се противопоставя на своя съперник - 6:3.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Зверев сломи съпротивата на Алиасим, очаква Алкарас на 1/2-финал във Виена Тея Кръстева
Теми:  
александър зверев

Коментари





Следвайте ни в Facebook